Jameson представя: 5 филма, които да гледаш, докaто чакаш Isle of dogs

Традиционната месечна селекция е при теб, топла-топла

0 коментара Сподели:

Isle of Dogs е най-чаканият stop-motion филм тази година. Световната му премиера беше преди дни, но докато дойде у нас – ще си почакаме. Дотогава, дори без да си даваш много зор и да го обръщаш на маратони, можеш да изгледаш следващите няколко филма и да влезеш в стилистиката.

CORALINE (2009)

Ако трябва да изброим всички филми, в които главният герой открива фантастичен свят зад врата, гардероб или простo минавайки през стена на спирка (като в „Хари Потър“), няма да е лесно. Coraline е в списъка и симпатичната, (на места) крийпи история е от Laika Studios (същите направиха и stop-motion-а Kubo с „Оскар“ номинация).

FANTASTIC MR. FOX (2009)

Първият опит на Уес Андерсън в този тип анимация разказва за фантастичния живот на една фантастична лисица, която се опитва да избегне сблъсъка с недотам фантастични фермери. Джордж Клуни озвучава мистър Фантастик, а успехът на филма вероятно е довел до това Андерсън да се замисли за Isle of Dogs.

CORPSE BRIDE (2005)

Булката труп не звучи по-романтично от човек с ножици вместо ръце, но Тим Бъртън умее да прави любовни истории от шокиращо несекси неща. В случая съвсем жив човек е въвлечен в света на неживите, за да може Сали (озвучена от вечната половинка на Бъртън – Хелена Бонъм Картър) да се влюби в него. Сладко, а?

FRANKENWEENIE (2012)

Какъв по-добър начин да загрееш за кучешки филм от това да гледаш друг кучешки филм. Франкенуини е като Франкенщайн, но с куче, което го прави десет пъти по-неустоим. Черно-бял stop-motion звучи като гигантски риск, но пък „Оскар“ номинацията в категорията на анимационните индикира, че си е струвало.

CHICKEN RUN (2000)

Когато си пиле и разбереш, че собственикът на фермата ти планира да спре да продава яйца и да влезе в бизнеса с пай (пилешки), нямаш особен избор, освен да планираш бягство. Най-добре представилият се в боксофиса stop-motion филм досега. И Wallas & Gromit, друг суперуспешен филм на същото студио, трябваше да си намери място в класацията, но, уви, запълнихме квотата.

Покрай филмовия маратон, виж какво друго можеш да свършиш този уикенд.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *