SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2014

Най-мащабното и престижно международно морско събитие ще стартира във Варна с 4-дневен фестивал

0 коментара Сподели:

На 30 април тази година морската ни столица Варна ще стане домакин на едно грандиозно събитие по вода– международната регата SCF Black Sea Tall Ships Regatta2014. Надпреварата на ветроходите ще стартира от пристанище Варна и ще включи руските пристанища Новоросийск и Сочи, и румънското пристанище Констанца.

SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2014, Варна

 

Специално за събитието в морската столица се очаква да гостуват близо 30 ветрохода, от които 9 ще бъдат от най-престижния клас А. България ще бъде представена от ветроходните кораби Калиакра и Royal Helena, и ветроходната яхта Феникс. По време на престоя си във Варна корабите ще приемат на борда си всички желаещи да ги разгледат, предлагайки им впечатляващи и запомнящи се традиционни за корабите и съответните националности преживявания. Освен да се запознаят с най-интригуващите тайни и истории на корабите, посетителите ще имат и уникалната възможност да наблюдават „Парада на екипажите“, който ще оцвети централните улици на Варна. 

По време на 4-дневното събитие в района на пристанище Варна ще бъде изградена фестивална зона, предлагаща на участниците и посетителите разнообразие от атракциони и развлечения като открита музикална сцена, на която ще се качат някои от най популярните български изпълнители, екстремна спортна зона, детски съоръжения и разнообразни кътчета за храни и напитки.

SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2014, Варна

На 3-ти май ще се състои “Парад на ветрилата“, който ще бъде и кулминацията на морската фиеста. По време на парада участващите кораби ще преминат в близост до варненския бряг, за да покажат величието и красотата си. След това изключително и зрелищно корабно шоу предстои стартът на първата гонка към Новоросийск. На борда на ветроходите ще се качат и 50 български практиканти, които ще бъдат неизменна част от екипажа на съответния кораб и ще преминат последователно обучение през всички позиции – от юнга до боцман и кърмчия.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *