Многоточие…

Одри Хепбърн вайб за пораснали момичета

0 коментара Сподели:

Марк Джейкъбс казва: „Никое време не е грешно, когато говорим за принтове на точки!“. И как можем да не се съгласим с това твърдение предвид това, че polka dots са една безкрайна класика, която дълги години се размотава из улиците в многобройните си вариации с все същия успех, както и преди 60 – 70 години. Вероятно обичаме тази тенденция заради способността ѝ да ни връща към елегантността на 50-те, на пинъп момичетата и незабравимите стил икони като Одри Хепбърн или Мерилин Монро. А може би ни е любима и заради игривото си детско внушение.

В пролетните колекции на Dior и Dolce & Gabbana точките са типично женствени, големи са тези на Junya Watanabe и Carolina Herrera, а на микроточките са заложили от Balenciaga. Цветно е решението на Valentino, а миксирано с различни текстури това на Jason Wu and Blumarine. Но независимо от интерпретацията на дизайнерите при всички си личи опитът да върнат с тази тенденция ярката женственост, засенчена от андрогинния стил, който е властимащ през последните години.

Многоточието е върху ефирните рокли, широките панталони, върху поли и топове, то е предимно монохромно и е перфектното другарче на денима. Най-добре стои върху коприна, сатен, шифон и органза и носи лекота, когато е поставено на тях. Комбинираме малки с големи точки и си правим истински миш-маш от принтове, който въпреки това има характер и стои добре. Учим се от майсторските класове на любимите си фешънисти, които го носят небрежно по улиците и ни дават богат визуален материал за вдъхновение…

Ето още нещо, което задължително да включиш в пролетния си гардероб. 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *