От ръцете право в сърцето

Очакват ни априлски дни на занаятите в Сердика Център

0 коментара Сподели:

Дойде времето на пробуждане и на промяна и определено времето, в което искаме да пълним очите си с ръчно изработени красоти. Занаятите и хората, които са научили да създават произведения с ръцете си, винаги са ни впечатлявали, защото най-често те са научили всичко от майстори, които са го научили от по-стари майстори, които пък са го взели от съвсем истински древни занаятчии, и така до безкрай.

Занаятите носят дух, носят традиция, носят история, а предметите създадени чрез тях, определено имат по-специфична енергия от фабрично произведените. Поради всички тези причини ние с удоволствие ти съобщаваме, че нашите приятели от Сердика Център са се погрижили да усетиш този дух на традиция и красота в най-чистия му вид.

Те са селектирали специално за теб прекрасни творци с техните произведения и ще ти покажат всичко на Handmade Mall Fest, който ще те очаква на 20, 21 и 22 април – всеки ден между 12:00 и 20:00 часа на ниво -1 пред магазин Reserved.

На феста ще можеш да видиш грънчаря Анатоли Ванчев, който, освен че е завършил специалност „Керамика“ в Националното училище за приложни изкуства „Проф. Венко Колев“, гр. Троян, и Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, специалност „Акварел и скулптура“, в момента е член на Регионална занаятчийска камара – София. Работата на Валери включва скулптура, концептуално изкуство, традиционна керамика, а на място в Сердика център ще покаже на всички нас как се прави традиционно грънчарство и под негово ръководство ще създадем красиви глинени изделия.

Ще видиш още Асен Рачев и Женя Райкова, които стоят зад ателие „Анум“ и ще те зарадват с уникални бижута от полимерна глина, която е безвредна, нечуплива, лека и водоустйчива. Бонка Иванова със специалност „Художествено плетиво“, което е традиционен български занаят, пък ще ни покаже как се изработват детски плетени играчки, а Йоланта Ценова – майстор по занаят „Медникарство“, ще ни демонстрира съвсем на живо коване на бакърен лист и гривни. Легендарната Ирина Сардарева със сигурност ще ни накара да се усмихнем до уши с атрактивна демонстрация – как се изработват някои видове мъжки и дамски шапки. Не пропускай и Радка Вацева с „Рисуване и гравиране върху стъкло". За финал ти казваме, че със сигурност ще се видим направо там, защото нямаме търпение както да купим нещо специално, така и да го изработим под вещото ръководство на истински професионалисти – Handmade Mall Fest в Сердика Център, защото занаятите имат значение и те очакват.

Събитието е тук.

Ако пък тези занаяти те вдъхновят за модни приключения за пораснали момичета – виж тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *