Dream Curls: Кристина Маринова

Животът е за да бъде шарен, вълнуващ... и малко къдрав

0 коментара Сподели:

Естествената революция на косата е тук, за да остане. От вълнообразни към африкански, къдриците имат инфекциозен ентусиазъм и оплитат целия свят в бунтарския си дух. Те никога не остават незабелязани. Те са мощно и вдъхновяващо изразно средство, на което откровено се радваме, защото малко са истинските и неподправени неща във външния вид, които намират толкова последователи напоследък. Обръщаме им внимание и

в поредица от кратки интервюта си говорим с няколко момичета, превърнали характера на косата си в свой собствен.

Разказваме "къдравите им истории" и те съветваме да ги следиш изкъсо, защото, както е казал поетът… Curls run the world. 

От клуба на къдравите никога не е излизала и Криси. Артист по душа, художник по образование, графичен дизайнер по професия. Работила е в Ogilvy, била е арт директор в Demner, Merlicek & Bergman, Garlic, с днешна дата прави едно от малкото луксозни периодични издания в България – UNIQUE ESTATES life, а отскоро сменя малко посоката и е Creative Visual Lead в голяма музикална софтуерна компания.

Иначе извън работата тя е онова момиче, което безумно обича България и въпреки преживяванията отвъд граница и по-конкретно образованието ѝ в Central Saint Martins, College of Art & Deisgn, London е отново тук, за да се бори храбро с житейски небивалици от всякакъв род; онова момиче, което се характеризира със силно чувство за принадлежност и има позитивна, граничеща с наивна натура. Та, ако всичко горенаписано трябва да бъде обобщено с една дума, която казва много, то е: Create. Така тя е написала и в профила си в LinkedIn, където може да видиш и по-голяма част от портфолиото й. След това не забравяй да се върнеш пак на нашите страници и да прочетеш къдравия ѝ блиц по-надолу…

Човек трябва да бъде креативен винаги, иначе рискува да му стане скучно. Животът е за да бъде шарен и вълнуващ!

Какъв е характерът на косата ти?

Ведър и приятелски. Покорна е. Събуждам се сутрин, разрошвам я леко и готово! Забавно е, когато някой ми направи комплимент и аз му отвърна: "Благодаря, но аз така се събуждам!”.

Има ли връзка между него и твоя?

О, да! Аз също си падам по вятъра, солените морски води и хидратиращите продукти!

Как се промени връзката ви през годините?

Поизправи се линията на нашите взаимоотношения, но за сметка на това нюансите ѝ стават все по-богати. След ражданията си мислех, че косата ми ме напуска завинаги, но слава богу се завърна, макар и по-права.

Колко често се случва да те заговарят заради нея?

Често! Вчера една млада дама в мола сподели, че детската ѝ мечта е да има такава коса, а пък два метра по-надолу едни други мили момичета ми продават най-учтиво за пореден път преси за изправяне.

Най-тъпата (яката) свалка, която беше провокирана от къдриците ти?

Не помня конкретна свалка, но имам друга история. Преди години живеех в Ню Йорк и една вечер, докато се прибирахме с приятели, ни отби патрулка. Свалих прозореца, светнаха с фенерче в лицето ми и

полицаят подскочи и се провикна високо към колегата си: “Бързо ела да видиш! Това е Шакира!”.

Глобата за бири в колата ни се размина.

3 неща, без които тя не може?

Спокойно мога да издам алманах за грижата към къдравата коса. Про съм.

1. Стилизант за къдрици. Край. Без него всичко е апокалипсис. 2. Дифузер – нищо не е същото без него. Балсам/маска за разресване – защото я реша само и единствено когато я мия (т.е. веднъж в седмицата). И ластиче – винаги имам такова на ръката. То е моят спасителен пояс, защото къдравата коса е често досадна. Почивам си от нея, когато я изправя.

А ти?

Не мога без другите трима човека от моето семейство – Крис (2 г.) и Андрея (7 г.) и мъжа до мен! Не мога без кафе сутрин. Не мога без ежедневен спорт, защото имам излишна енергия и така я разтоварвам, а и съм доста healthy freak.

С какво съвместяваш грижите за нея? 

Визуален хедонист съм. Ценя, търся и копнея за красота.

Изпитвам носталгия и възхищение към времената, когато са творили Ботичели, Вермеер, Рембранд. Обиколила съм всичките големи музеи и се дивя как, по дяволите, същата тази човешка раса е създавала подобни творби?! Затова и се старая да създавам красиви и стойностни неща. По душа съм артист, по образование художник, по професия графичен дизайнер. Експресивен човек съм. Силно емоционален и търся всякакви начини за себеизразяване и творчество. Най-често посредством дигитални медии, принт, музика и фотография. Дълго време бях в рекламния бранш като арт директор (Ogilvy, Demner, Merlicek & Bergman, Galic), но сега смених леко посоката и отскоро съм Creative Visual Lead (не знам на бг как е – хибридна позиция между арт и креативен директор) в един световен музикален app – Smule. Connecting world through music. Нещо като световна музикална социална мрежа. Връзвам косата в кок и смело напред.

Проектите, по които работиш и са поне толкова развълнувани, колкото косата ти?

Ако говорим за фриленс проекти, работила съм над какво ли не! Свръхлюбопитна съм и се впускам често в проекти, които ме съблазняват с неизвестността си. Обичам фотографията и начина на комуникация с нея. Обожавам соц паметници и изоставени сгради и пространства. Има нещо притегателно в тях, затова прекарвам доста време в профил на #socialisticmodernism в Instagram. Преди няколко години спечелих International Phоtоgraphy Awards със серия от кадри на Бузлуджа. Толкова забележителна, но за жалост тъне в разруха. Направих дипломния си проект в Central Saint Martins на тази тема и планирам да му изтупам прахта, защото притежавам брутален личен архив, който трябва да види бял свят макар и няколко години по-късно (виж скорошната ѝ колаборация с Travis Durden, с който приземиха батмобил в Бузлуджа). Обичам книги и списания и си пълня куфарите с тях от всички краища на света. Имам щастието да бъда арт директор и дизайнер на едно от малкото луксозни периодични издания в България – UNIQUE ESTATES life. Хартията ми е фетиш. Искам да запазя топла връзка с нея до края на живота си. Няма да се дам на дигиталния звяр, който е надвиснал над света и го обезличава.

Друга къдрава мацка, на която се кефиш?

Мерида от Brave.

Песента, на която къдриците ти пружинират най-добре?

 

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *