Пия за спорт, по време на работа и за удоволствие

Една от легендите на петък вечер - Иван Стоичков, с откровена изповед пред нас

0 коментара Сподели:

Иван Коловос

Най-високоградусовото събитие на сезона е този уикенд и привлечени от алкохолните му изпарения, решихме да те ъпдейтнем защо трябва да събереш сили след петък и събота и да се озовеш на трибуните на Bauhaus Arena в неделя.

Авангардна селекция от пиещи спортисти ще съставлява цели 16 отбора, всеки от които ще представи достойно по едно видно столично заведение (по наши наблюдения персоналът на всяко заведение цяла година пие прилежно за спорт, за да е в добра форма за форума – бел. ред.). И въпреки добре скалъпените, предварително уговорени резултати ние решихме все пак да потърсим отговори на няколко нелепи въпроса.

Иван Стоичков, или по познат в средите като Ванката от Петък, жонглира с отговорите, все едно са шейкър, и разказва за почти задължителното консумиране на алкохол преди, по време на и около мачовете от турнира.

Кои сте в дъното на нещата на най-очакваното дерби в светския живот?

Аз, Скини Джей (Шута от Билкова), браточката и всички съмишленици. Използвам мястото да благодаря на Бар Пойнт и на всички супер ентусиазирани симпатяги, които се включват в организацията, мъкнат колони, техника и т.н. и поддържат завидно количество промили. Велики хора.

Кога и защо пихте за спорт за първи път?

Хм, труден въпрос. Ако трябва да сме напълно акуратни, всичко се случи през 2012-а. Беше силна година за карето между Шишман и стария Петък и идеята се роди на пияно (сто процента). Запазихме си 5 последователни часа на Спортна София, викнахме Радио Кафе, Микстейп, Грайнда, Стъклото и Билкова и се разделихме като на селски мач. Още първата година имаше дисквалификации – Ангел и Били от Оги 23 прекалиха със стимулантите и прекратихме 2-рото полувреме. Всичко мина с един счупен нос, много псувни и потно парти в бара победител.

Единствените първи и реални шампиони на "Пия за спорт" станаха Бар Билкова.

Как се случи така, че станахте чак толкова сериозни, че да организирате турнир?

Още след първия подобен такъв коментарите и отзвукът в обществото бяха повече от прекрасни. Седнахме на воайорския бар на Билкова и със Шиваров и SDB започнахме да мъдрим и записваме нещо като проект за по-голяма организация, реални съдии, медицински екипи и така се роди нещо, което е “ритане на топка по правилата на спорта футбол”. Всички желаещи бяха супер надъхани и цялата гюрултия я спретнахме бързичко – 2 месеца преди 2-рия турнир вече бяхме готови с мястото и по-голяма бройка на отборите – 12.

Кои барове се класираха в тазгодишната надпревара?

16 бара се класираха, като имаше трансфери и в последния момент. Като цяло повечето са познати и от минали турнири. Новите са БарДАК и Carrusel. Ще се опитам да ги изредя по спомен, може и да се получи – Петък, Малката Текила, Безкрай, Строежа, Микстейп, Билкова, Терминал 1, БарДАК , Стъклото (Kристал), Grindhouse Skate Club, Bar Point, Маймунарника, Витамин Б, Wrong Bar, Carrusel и Лорка. Абе само бандити!

Кои са градските легенди, които ще се включат в епичната битка?

Всички ние. Всяка година трансферите се случват до последния ден и не можем да сме сигурни във всичко, което спекулират медиите, но в изминалите издания е имало всякакви мръсни номера и смени в последния момент. Пратили сме покана на доста известни хора, надяваме се да ни имат предвид. Патронът тази година е Марадона, Шута имаше среща с него в Дубай и обсъдиха сегашната схема.

Какво е общото между футбола и пиенето?

Всичко и нищо.

Футболът, както и пиенето е колективен спорт. Можеш и сам, ама е доста по-скучно.

Може ли да се спортува, без да се пие?

Разбира се, че може. Ще има и такива загубеняци на турнира.

Кои са позволените алкохолни стимуланти по време на игра?

Няма забранен вид къркоч.

Мастиката се води наркотик, ако е над кило, но пак се брои. Спирт, течност за чистачки, соли за баня, керосин или всичко, което върви с лед и безалкохолно.

Има ли забранени субстанции?

Всичките тия балъшки хапчета дето са “против махмурлук” или “освежи себе си”.

Ще играете ли по правилата?

Вече казахме – играем ритане на топка по правилата на спорта футбол. Свободната ни интерпретация на спорт не ни пречи да слушаме съдията или да изпълняваме тъч, от където ни кажат. Със сигурност нашите ще се погрижат и за приповдигнатото си настроение чрез всякакъв допинг, което си е баш по правилата.

Кой се очертава да е звездата на сезона?

Сигурно ще е някое момиче от Реал Гърдит.

А при теб откъде тези спортни заложби? Наследствено ли е?

Да. Освен че с Ицето делим една фамилия, уменията ни в псувните също се доближават.

И последно – къде да дойдем да ви гледаме как жонглирате с топки, а не с шейкъри?

БАУХАУС АРЕНА, Дружба, до Летището.

Наздраве!

Запознай се с още една легенда на бар индустрията у нас: Кико от KICK’s

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *