ACT Фестивал за свободен театър 2014

Тази година форумът ще е витрина на най-доброто от българския независим театър и част от Международната среща за съвременни изкуства IETM София

0 коментара Сподели:

Между 16 и 19 октомври, като част от IETM Sofia 2014г. ще се състои четвъртото поредно издание на ACT Фестивал за свободен театър. Форумът ще бъде витрина от 16 от най-добрите независими театрални продукции, които дефинират лицето на съвременната изпълнителска сцена в България в последните години. Селекцията, направена от жури в състав Цветелина Йосифова, Калина Вагенщайн, Ангелина Георгиева, Христо Станкушев и Веселин Димов включва както постановки с класическа драматургична структура, така и танцови спектакли, интерактивни инсталации, експериментален театър, моно драма, вербатим театър, мултимедиен пърформанс, импровизационен театър, спектакъл с кукли за деца и възрастни и много други.

Местата, на които ще се случат представленията също са разнообразни – от сцени на общински и държавни театри, през независими културни пространства, като Червената къща, ViaNegativa, Ателие Пластелин и др., до нестандартни и необичайни за сценичните изкуства локации.

Програматаще започне на 16 октомври в 19.30 часа с танцово музикалния пърформанс на Ида Даниел No Movement, Nо Sound. Съвременен танц, физически театър и пърформансще имат възможността да гледат столичната публика и гостите на международната IETMсреща в София и през следващите дни. В програмата на четвъртия ACTФестивал за свободен театър присъстват и множество мултижанрови спектакли.

Пълната програма на ACTФестивал за свободен театър 2014 е на http://actfest.org/

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *