Когато трябва да си смел: всички за Орнела

Music 4 Life и базар в SOHO привличат позитивна енергия с кауза

0 коментара Сподели:

Ежедневно водим битки  и често ни се струва, че нямат край и винаги са изключително важни. Като започнем от  кой да се качи последен в метрото, че да има повече въздух, минаваме през желанието за адекватно обслужване в ресторанта, чак до къде да ядем на обяд – белите кахъри. После стигаме до тия, дето са някак по-сериозни –  за повече съзнателност при употребата на пластмаса, всяка една социална кауза, по-добро образование, по-добро ценообразуване на доматите и други подобни. Истината е, че ако нямаме преки или косвени срещи със смъртта, не си мислим много за нея в ежедневието си. Тук е моментът за едно сериозно „обаче“. Обаче тя съществува в целия си блясък и понякога сме по-близо до нея, отколкото ни се иска.

В такива моменти дали се справяш с работата си, дали се грижиш достатъчно добре за кучето си, дали ядеш много или не, няма никакво значение. Ама никакво. Това с истинско значение е

как точно събираш цялото си същество, за да покажеш на висшите сили, Господ, Джа или Ра, че искаш още живот?

Че искаш още много смислен и красив живот, в който да опознаеш света и себе си поне още три пъти, че го заслужаваш, че си достатъчно силен да си носиш кръста и да се пребориш за него. И така всеки ден се борим за още малко сила, за още мисъл със смисъл, за още капки див, многообразен и важен човешки живот. Не, не омаловажавам човешкото, по-скоро го изтъквам. Днес е един от тези дни, в които вдигаме главите и ръцете си високо, събираме цялата си добрина, красота и надежда и ги пращаме към Орнела.
Историята ѝ е колкото банална, толкова и необичайна – в 27-ата си година получава грозен шамар от рядък тип рак. Толкова рядък, че е 77-ият случай в света от 1965 г., който освен всичката химиотерапия  върви ръка за ръка с думи, които малко хора искат да чуят – „няма да имаш деца“. Вълната винаги има две страни, пожелателно е да имаш способността да изплуваш и да си отгоре.  И тя успява – бие обратен шамар на рака и Лука влиза в живота ѝ. Едно малко чудо, даващо ѝ мотивация да дърпа напред и нагоре, за да диша по-лесно и да бъде майка. Звучи си като изключително приятен сърф трип до онзи момент, в който ракът не се връща. И се връща събрал ярост, че е бил под водата толкова дълго. С други думи – няма време. В минималното, което имаме, влагаме всичките си усилия и дълбочинни връзки със земята, водата, хората, всичките сили и хубави помисли, за да може Орнела да сърфира пак с кеф.

Истината е, че страхът няма да те спаси от гадостите, само ще придаде по-гаден вкус на обяда ти.

И така… ние смe смели. Бъди смел с нас на 19 май в Mixtape 5 на Music 4 life, когато Прея, Спенс, The Тop Stoppers, Zafayah, Dj KickOn, Dj Crash, Emil Prize, Crackhead и Bad n Boujee ще превърнат сцената в бойно поле.
Ако не го чувстваш танцувално, ела на базара в SOHO на следващия ден, където ще намериш много бижута, аксесоари, принтове, картички, натурални гримове, храна, книги и въобще всичко, с което може да ти стане по-добре и да помогнеш.
Ако пък не ти е социално и танцувално, можеш да дариш тук.

Подбрахме и 5 събития за след работа в седмицата 9-11май 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *