Jameson представя: 5 филма за мода, по-вълнуващи от \“Дяволът носи Прада\“

За любовта между модата и филмите

0 коментара Сподели:

Модата и филмите нерядко преливат от едно в друго, а резултатът често е вълнуващ. Подбираме ти няколко истории, които показват модната индустрия извън редакциите на Мерил Стрийп („Дяволът носи Прада“) и Ана Уинтур (The September Issues), при това в стилистиката на различни жанрове.

PHANTOM THREAD

Следвоенен Лондон през 50-те и Daniel Day-Lewis, който играе особняк и централна фигура в модната индустрия и общество на суетата (самият той се е научил да шие за филма). Костюм-дизайнерът на Phantom Thread създава цяла една колекция за The House of Woodcock, a резултатът му докара и „Оскар“ в категорията. 

FUNNY FACE

Класика (наред със Zoolander) събира Fred Astaire и Audrey Hepburn като моден фотограф и момиче с потенциал да стане звезда като модел (или поне той вярва в това). Романтична комедия по бро­дуейски мюзикъл с красиви рокли (отново с „Оскар“ за костюми) и също толкова красиви Гершуинови композиции.

THE NEON
DEMON

Единствен Nicolas Winding Refn може да превърне модната индустрия в толкова визуално съвършен и едновременно шокиращ хорър филм. Elle Fanning е в главната роля на момиче, чиято кариера тръгва нагоре, но за краткото си време в индустрията среща жени, готови на всичко да вземат това, което тя (е на път да) има.


 

YVES SAINT LAURENT (2014)

2014 е годината, в която излизат два биографични филма за живота на френския моден дизайнер. Този, който сме подбрали е режисиран от Jalil Lespert, а Pierre Niney играе Ив, който преминава през различните фази в кариерата си и моменти на маниакална депресия. Във филма са показани и някои от най-иконичните му модели.

DIOR AND I (2014)

В Dior and I влизаш в кожата на Raf Simons и виждаш задкулисният натиск върху работата му, от момента, в който оглавява Christian Dior. Филмът проследява създаването на първата колекция на белгиеца за модната къща, за която разполагал с краткия срок от едва 8 седмици.

 

 

 

Инстаграмабъл шапката на лятото.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *