Наръчник по сексуална манипулация

Най-новият еротичен психологически роман на Хелга Квит „Смъртоносната точка G” ни дава смес от еротични практики, трилър и още

0 коментара Сподели:

Не знаем защо на родна територия някак естествено свикнахме рускини да ни говорят за секс. За секс по много и от хубавия. Е, и този път явно няма да нарушим традицията с най-новия роман на руската авторка Олга Квитковская, която пише под псевдонима Хелга Квит. Олга е лекар, психотерапевт и университетски преподавател, като от няколко години живее в България. Преди време тя написва романа си на руски език, дава го за превод на български, но не предприема стъпки към издаването му. Случайна среща с издател ѝ дава импулс да спомене за книгата си, която стои „в чекмеджето“. По-нататък събитията са мълниеносни – редакторите в Catch a story са очаровани от стила на Хелга и от сюжета на „Смъртоносната точка G” – най-новия й роман. В него буквално откриваме взривоопасна смес от еротика, трилър и съвсем практичен наръчник за сексуални техники.

И ако кажем, че един съвременен роман може да изпълни функциите на кратък курс по сексология, то това определено е точно този.

Написана от лекар, книгата е конкретна и директна, но без да е вулгарна. Еротиката в трилъра „Смъртоносната точка G” на Хелга Квит ограмотява читателя, а всеки естествено решава сам за себе си как да ползва наученото – дали за удоволствие или за отмъщение. Главната героиня в книгата Ангела Мановска, както може би се досещате, избира второто. Тя е изоставена от любимия си Александър Мафолов, който предпочита пред нея разкрепостената в леглото дъщеря на губернатора Юлия Громова. Ангела решава да се промени. Първата стъпка е да посети курс за сексуални техники. Интимните ласки стават нейното оръжие. Мъжете са готови на всичко, за да са с нея, защото тя ги дарява с най-изисканата наслада. Докъде ще стигне Ангела по този хлъзгав път, е невъзможно да се предвиди. Колко ще са жертвите по него – също. Тя се превръща в истинска тигрица, способна да омае всеки мъж. В книгата мъже с огромна власт и интелект срещат жени с невероятна чувственост, които им разкриват неподозирани аспекти на близостта между половете.

Кой кого подчинява, кой кого владее, кой е победителят? И каква е цената на победата? Това са само малка част от въпросите, които откриваме между редовете, а в сюжета освен дълбок психологизъм намираме и техники за манипулиране, които ще са еднакво интересни и на мъжете, и на жените – за да ги използват или за да се предпазват от тях. Драматични човешки съдби в романа са движени от вечния мотив – борбата за власт. Някои от героите се стремят към политическа власт, други обсебват телата и душите на близките си. Кой е по-силен, кой владее ситуациите и насочва събитията? И кои са жертвите в тази битка?

Отговорите на всичко това и интересните нови сексуални знания те чакат в „Смъртоносната точка G”, а ние съвсем небрежно за финал споменаваме, че издателите предупреждават – книгата не е подходяща за лица под 18 години.

Ако пък освен хубава книга, искаш и хубав филм – виж 5 филма за мода, по-вълнуващи от "Дяволът носи прада".

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *