Изложба с истински човешки тела те чака в София

Една от най-посещаваните изложби в света „Човешкото тяло – Науката в нас“ те очаква в Bulgaria Mall.

0 коментара Сподели:

Знаем, че малко се забавихме да ти разкажем, но сега съвсем официално ти съобщаваме, че една от най-посещаваните изложби в света „Човешкото тяло – Науката в нас“ вече пристигна в София, а ти можеш с нескрита възхита да ѝ се насладиш до 30 юни в Bulgaria Mall. Когато става въпрос за „научни“ изложби, повечето от нас пропускат да ги посетят, защото винаги си казват, че подобно събитие би било или твърде скучно, или пък твърде научно.В този случай обаче говорим за изключително интерактивна и завладяваща изложба, която на съвсем достъпен език ще ти разкаже всичко за човешкото тяло, ще те ограмоти и ще те посъветва къде да търсиш „подводни камъни“, когато говорим за здравето на собственото ти тяло.

Уникалната научна експозиция ще ти покаже и съвсем нагледно от какво си „съставен“ с над 100 реални експоната на органи и части от човешкото тяло, сред които и 8 цялостно запазени човешки тела.

Ако като нас не си имал време да се запознаеш подробно с човешката анатомия и детайли от физиологията, то „Човешкото тяло – Науката в нас“ ще е твоят личен наръчник за всичко това. Изложбата е истинска пътуваща енциклопедия, която запознава любопитната публика с начина, по който изглежда и функционира собственото ни тяло. Експонатите в нея са обработени по специална технология, наречена  „пластинация“, при която водата от органите и тъканите е извлечена, а самите човешки органи и тъкани са запълнени с полимер. Освен за най-малките експозицията определено е подходяща и за всички нас, които искаме да обогатим общата си култура и да сме наясно най-после какво беше това там в дясно, което все ни наболява.

„Човешкото тяло – Науката в нас“ проследява и историята на медицината от най-ранните времена, в които хората са започнали да изследват човешкия организъм, като детайлно представя всяка една от системите в нашето тяло и в същото време образова посетителите за причините, водещи до най-често срещаните и тежки заболявания в човешкия организъм. Освен това ни дава насоки и как да водим по-здравословен начин на живот. Експозицията е обиколила редица градове по света, като само част от тях са Лондон, Ню Йорк, Лос Анджелис, Сантяго, Буенос Айрес, Банкок, Амстердам, Берлин, Истанбул, и както можеш да се досетиш, е предизвикала истински фурор.

Само за последните 10 години тя е привлякла над 40 милиона посетители, жадни за знание.

„Човешкото тяло – Науката в нас“ съвсем сериозно и достъпно вече те очаква в Bulgaria Mall до 30 юни 2018 г., като работи всеки ден от 10:00 до 22:00 ч. Билети се продават на място, предвиждат се и отстъпки за групови посещения. Нас пък можеш да откриеш някъде там, защото, честно казано, такова събитие се посещава повече от веднъж.

Ако искаш освен наука и иновации – виж 5 лайфстайл стартъпа, които грабват вниманието.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *