3 причини да гледаш сериала „Луцифер“

Виж Дявола в действие

0 коментара Сподели:

От доста време се каним да те светнем за мега якия сериал „Луцифер“. А ако го гледаш, значи имаш добър вкус. С оценка 8,2 в IMDB, създаден по комиксов герой, сериалът е супер. Криминален фентъзи с чудни актьори. Зарибени сме вече три сезона. Затова ето ти три причини и ти да се зарибиш.

Историята

Както казахме, нашето предложение е родено от едноименния персонаж, създаден от Нийл Геймън за поредицата The Sandman (1989 – 1996) и доразвит от Майк Кери в поредицата Lucifer (2000 – 2006). Публикувани са под импринта Vertigo на Ди Си Комикс. Важното е, че историята, която проследява сериалът, е интересна и те кара да не можеш да спреш да го следиш.

Все пак Дяволът в човешко тяло, с подобни способности и много пари е добра предпоставка за интересен сюжет.

В комбинация с разкриване на престъпления с негова помощ и още много завъртени линии, „Луцифер“ си е цяло попадение. Гледай и ще видиш.

Героите

Героите са ярки индивидуалности, които са коренно различни един от друг. Те стават все повече на брой с напредването на сериала. Между тях има сложна връзка и взаимоотношения. Все пак най- големите босове от рая и ада идват на Земята. Замесват се с човеците и става доста напечено и интересно. Самият Луцифер е собственик на вървежния бар LUX в Ел ЕЙ. С вярната си дружка – демона Мейз, си живеят славно, докато  един ден не откриват, че красива певица е убита пред клуба. Така съдбата среща Дявола с инспектор Декър – красива и праволинейна, майка на сладката Трикси.

След като с Луцифер започват работа заедно в полицията, тя е поставена в куп свръхестествени ситуации.

Инспекторката, естествено, не подозира до един момент… Общо взето, ще видиш един различен образ на Дявола. Ще ти хареса външно със сигурност, но и вътрешно може би ще те заинтригува. Психоложката на Луцифер също е важна фигура в цялата плетеница. Въвлечени са и бившият съпруг на Декър и братът на Луцифер – Амелданиел. Всеки от тях е персонаж, който ще харесаш, но и ще осъдиш. Слизат и още герои от небесата, но те оставяме сам да се запознаеш с тях.

Звук и картинка

Освен че актьорите са кой от кого по-красиви, цялостната визия на сериала просто радва окото. Пълно е с много добри кадри, така композирани и монтирани, че постоянно поддържат интереса ти.

Моментите в разказа се редуват от забавни, минаващи в криминалното, през секс и задължителен драматизъм.

Цялата палитра от емоции звучи в страхотен саундтрак. Музиката, подбрана за сериала, е супер и е поставена в точните моменти.

Толкова още суперлативи можем да ти кажем за „Луцифер“, но има риск да ти разкрием от сюжета. Няма да ограбваме зрителския ти интерес, а направо те каним да си пуснеш този як сериал.

Задоволи страстта си към свръх персоните и се потопи в следващият "гениален" сериал…

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *