Ново място: Tenebris

0 коментара Сподели:

От светещия монитор в офиса, звъненето на телефона, градския шум и цялата лудница в края на седмицата сигурно ти се иска да затвориш очи и да се пренесеш в друг свят. Някъде на тихо, спокойно и тъмно място, където да отвориш всичките си сетива за истинско изживяване. ОК. Още два реда и ще разбереш, че такова място съществува. От днес в София врати открехна първият по рода си ресторант на тъмно с името Tenebris. Идеята за появата му е на група приятели, които, обикаляйки света с отворени очи, виждат подобни ресторанти в Лондон и Берлин и веднага им светва да отворят тъмен ресторант и по нашите ширини.

Като медия, на която работата им е да открива и разкрива тайните на подобни места, бяхме поканени на предпремиера, за да надникнем в това загадъчно и вече може да кажем – вълшебно място.

Концепцията на момчетата от Tenebris е да те потопят в нов свят, в който зрението не присъства, и да позволят на останалите сетива да се разгърнат и вземат превес. И успяват. В пълен мрак вкусът и ароматът на храната са в пъти по-силни. Те обаче не се задоволяват с това, а търсят най-доброто на пазара и откриват двама от топ-готвачите на България, познати с участието си в известен кулинарен тв формат и тогава в чиниите става истински Рай. Още в сайта им за резервации може да избереш 5-степенно меню с риба, месно или вегетарианско. Ние опитахме от всичко и не знам дали заради изострените рецептори, но всичко до едно беше чудесно. От стартера до хепиенда с невероятните десерти. Умишлено не искам да издавам подробности, за да може всеки да усети това удоволствие по свой начин и без конкретни очаквания.

Преди влизане на рецепцията има инструктаж, който ще подготви всеки, след което идва най-интересното. Може би най-силният елемент в цялата идея е, че обслужващият персонал на ресторанта са незрящи хора. Да! Хора, които се справят в живота на тъмно ежедневно, при това с много желание и хъс за живот. Нас ни обслужва Панчо, които беше страхотен и като обслужване, и като ентъртейнмънт. Супер добре се справяше с настаняването ни, сервиза и от време на време ни пускаше по някоя сaмоиронизираща се смешка. 

За интериорния дизайн не може да кажем много по обясними причини, но атмосферата е страхотна. Чува се лека джази музика, приятна хорска глъч и кикот идващ най-вече от хора, вдигащи наздравици. Много е забавно. 

Спирам, за да оставя другите изненади на тъмно. Там, където вечерята се превръща в изживяване и незабравим спомен.

Ресторант Tenebris отвавя врати днес 16 Ноември, а резервации за вечеря, може да направиш тук или на телефон +359 889 717 708

Подай тези сладки

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *