Най-сочните места за барбекю и грил в София – Go Guide

Местата в София

0 коментара Сподели:

Лятото е сезонът на овъгленото месо, свежите салати и добре изстудените питиета, затова в най-горещия си брой поставяме на дневен ред софийските ресторанти с професионални грил-барбекюта. Правим изчерпателна селекция на всички места, на които почваш да си облизваш пръстите само при вида на специалитетите, снимаме най-интересните предложения под красив ъгъл и ги споделяме на следващите страници.

HASIENDA

Ресторант „Хасиенда“ е прочут с майсторските си умения в приготвянето на пица и паста, но освен тях в сърцата си пазим специално място за BBQ & Grill изкушенията им. Магьосници са в месата на плоча, препоръчваме ти да опиташ зашеметяващия им котлет с кост, приготвен на дървени въглища. Гарниран е със специалната им марината и апетитен барбекю сос.

11:00 – 23:30
бул. „Цар Борис III“ 94
02 951 58 02

RIBS BROTHERS

Ribs Brothers са абсолютните местни класици. Познават ни добре и в отговор на лакомите ни желания създадоха Brothers board. На дъската ще откриеш всички любими елементи от менюто – ребра, дърпано свинско, опушени свински гърди, наденички в компанията на разнообразие от гарнитури. Приканват ни да споделим по братски вкусните месни изкушения.

12:00 – 22:30
ул. „Узунджовска“ 13
089 912 5975

TEMPERO

Познатото ни модерно бистро Tempero е доказало кулинарните си възможности, що се отнася до висококачествени grill специалитети. Приготвяни с помощта на прочутата вакуумна нискотемпературна технология су вид, резултатите са винаги впечатляващи. Тук е мястото за среща на пресни риба и месо от различни локални производители. Вкусен акцент е всяко от блюдата в менюто, затова ще ти представим трите най-популярни месни изкушения. Тематичният от първия ден на отварянето на Tempero свински котлет е един от фаворитите ни. Ще ти бъде поднесен с билково масло и гарнитура по избор. Изкушаващо е и предложението от страна на морската кухня в лицето на апетитен пълнен калмар. Ако си от чревоугодниците, които искат винаги максималното, ще останеш особено доволен от авторския прочит на Surf&Turf. Ястието, което обединява месни и морски изкушения – селектирано говеждо бон филе със скариди, хрупкави зеленчуци, лайм и горчица с масло.

12:00 – 23:00
ул. „Голо бърдо“ 2
087 870 4470

Виж още и:

BUTCHER GRILL BUS

18-метровият автобус Butcher Grill Bus e претворен лично от BBQ майсторите, които ще те посрещнат в симпатичния двор, част от Butcher Station. В грил оазиса високият клас стекове на Vivenda биват приготвяни по заслужено най-добрия начин – в зашеметяващите Big Green Egg грилове. В менюто ще намериш авторски месни шедьоври, а ние ти препоръчваме изкушаващия Butcher бургер.

11:30 – 21:30
бул. „Черни връх“ 69-71
0888 892 899

КОТО

КОТО е пространство на добрия вкус, място за смели решения, които ни изненадват приятно. Кулинарите пренасят древния японски Робата метод в приготвянето на BBQ на бамбукови клечки върху горещи въглища. Предизвикват те да направиш своята комбинация, а ние ти препоръчваме месни и морски съблазни като октопод с чоризо, миди Сен Жак с панчета и кралска скарида.

09:00 – 03:00
ул. „Цар Калоян“ 6
0897 777 777

РАКЕТА РАКИЯ БАР

Шампион в класическите български вкусотии, „Ракета Ракия Бар“ е чиста притегателна сила, стане ли дума за апетит. Сънуваме месните им специалитети на дървени въглища. Каним те на добре овкусена свинска вратна пържола или за още по-големите почитатели на бг барбекюто – двойка кюфтета с домашна лютеница, хрупкави картофки и боб с люта зелена чушка за финал.

11:00 – 24:00
ул. „Янко Сакъзов“ 17
02 444 6111

Виж и селекцията ни от кулинарни шедьоври тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *