Weekend Brunch

Къде да се насладим на този симпатичен хибрид, започващ с кафе и свършващ с вино

0 коментара Сподели:

Брънч е смесица между breakfast (закуска) и lunch (обяд) и е достатъчно добро хрумване, че да ни спести нуждата да лепваме етикети на храненията си. За градските хора като нас съботно-неделното хармонично и мързеливо сливане на закуските и обедите е нещо съвсем нормално, а още по-нормално е, че редица места започнаха да мислят в тази посока и да го предлагат като част от менюто си. На следващите редове представяме заведенията, които предлагат този симпатичен хибрид, започващ с кафе и свършващ подобаващо с вино.

ФАБРИКА ДЪГА

Място, в което влизаш такъв, какъвто си, а излизаш един по-усмихнат, сит и доволен човек. Закуската им е нещо, което можеш да пробваш всеки делничен ден до към 11.00, а през уикендите тя преминава в небрежен следобеден брънч, който прави фина вкусова настройка на сетивата ни със своите предложения. Започваме от мекичките, пържените филийки с яйца и бекон и баниците със сирене и с яйца и гъби, за да вдигнем летвата нагоре с филийките с домашен пастет от пилешки дробчета и коняк, тези с домашна бавно приготвена лютеница и сирене и щрудела с тиква, боровинки и праскови. И за да бъде насладата пълна и преживяването завършено, съветваме те да опиташ кофеиновите им напитки. Препоръчваме филтър кафетата – Калита и Айропреса, които отскоро са в кафе-менюто на Фабрика Дъга и наистина разкриват пред нас нови и различни вкусове на добре познатите ни специални кафета, които сме свиканли да откриваме при тях.
ул. “Веслец” 10
02 444 0556

BOOM! BURGERS & BOOZE

Закуско-обедите след тежка събота вечер си имат точно дефиниран адрес, до който всяка неделя гладът сам ни води за носа. Между 11 и 15 часа майсторите в кухнята бъркат, пекат и мик­сират – яйца с начос и халапеньос; макарони на фурна с чедър; шедьовъра The Cheezle с чедър, мармалад от лук и бекон; американски палачинки с бекон, мед и бърбън и „Мимози“ в двойни дози за разкош. Вкусотиите си имат и своите вегетариански еквиваленти.
бул. “Цар Освободител” 12
0895 678 011

BRICK CAFÉ

Изключително приятно място, което става още по-уютно през уикенда между 11 и 18 часа. Ароматът на яйца, тостове, наденички, хрупкав бекон, пухкави палачинки се носи отдалеч, а ние обожаваме губенето на време над чаша кафе американо, която сервитьорите никога не оставят празна. И тук всяка комбинация от вкусотии си има цена, като предимството на липсващия бюфет е, че всичко се приготвя на момента.
ул. “Константин Щъркелов” 11
0876 373 933

Виж още и:

MOTTO

Motto имат традиции в брънча, въпреки че избягват традиционния начин на неговото поднасяне, а именно на бюфет-маса. Тук можеш да си поръчаш от това, което ти се хапва най-много, като освен омлети, банички, бургери, палачинки и десерти всеки път има и нови предложения. Стартът на голямото похапване е в 11, като тук то продължава  до 17 часа. Супер подходящо за градски хора, които обичат да си угаждат от сутрин до вечер.
ул. “Аксаков” 18
02 987 2723

ONE MORE BAR

Тук традицията повелява всяка неделя да ни сервират вкусна домашна храна на корем. На почест са бабините закуски, които са ветераните на този брънч, и виенските кифлички от Ma baker, като впоследствие се ражда идеята и за някои по-здравословни включвания, като варени яйца, гофрети без глутен и диетични палачинки. За преборване на махмурлука има хрупкав бекон и брилянтно кафе под различни форми от барманите на Barka coffee.
ул. “Цар Ив. Шишман” 12

V.BAR

Те са нови в неделните урожаи, но това не им пречи да сервират изобилие в чинията на всеки. За добро утро ти поднасят голямо плато с прошуто крудо, кото, сирене, кашкавал, яйце, мляко с мюсли, домашна баница, питка и понички с мармалад, а ти решаваш с омлет или с миш-маш да продължиш угощението. Кафето, чаят, водата и айрянът също са включени в цента, която е 20 лева за сам човек и 35 за двама.
ул. “Генерал Паренсов” 13
089 70 70 800

Освен Brunch, ти предлагме още няколко интересни събития през уикенда.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *