Ракета

Декорацията впечатлява с емблематични елементи от комунистическия интериор и живот

0 коментара Сподели:

Преди да ти разкажа колко много съм впечатлен от това заведение, бързам да препиша едно изречение, което стои под логото на хартиеното им меню: „Ресторант (ракия бар) „Ракета“ е място, което запазва традициите от близкото минало и ги показва в нова светлина.“ Това е водещата идея на собствениците, които са успели да я превърнат в реалност.


Нестандартният интериор грабва с перфектно балансиран и изчистен северозападен дизайн, умело декориран с дребни акценти от 80-те години. Телевизор „Опера“, радио VEF, стар маг-нетофон и хладилник „ЗИЛ“ са само част от предметите, които ни връщат с носталгия в детските спомени. Намигване към отминалото време личи и в менюто със специалитети като Бьоф Строганов и традиционната порция картофки с гарнитура, комбинирано с актуални днес кулинарни изкушения като тосканска салата или скариди „Саганяки“.

Тук ежемесечно се организират изложби, които правят мястото още по-живо и цветно


Спазвайки принципа, който следват в „Ракета“, миналото и настоящето се сливат в едно. Предвид вдъхновението и лекия алкохолен унес, с който пиша за ресторанта, ракията им е страхотна. Наздраве!

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *