WINE TOURISM – ЩО Е ТО И ИМА ЛИ ПОЧВА У НАС?

0 коментара Сподели:

Въпреки че китната ни родина притежава всичко необходимо като природни богатства, едва от няколко години нашите винопроизводители се светнаха да развиват тази ниша, която ние с удоволствие ще популяризираме. Докато се събира гроздето и слънцето все още напича, ние ще се изкачим по криволичещия път между лозята и ще стигнем до техните шата с опция за нощувка и дегустация в специалните зали. Събрахме някои от най-добрите места за винен туризъм на родна територия. Ново изживяване за нас, което със сигурност ще повторим.

КОПСА
Величественото Шато Копса те очаква, издигащо се на хълм сред лозята до гр. Карлово. Изживяването тук включва винен туризъм, дегустации и презентации, туристически походи, лов и др.

КАТАРЖИНА
Katarzyna Estate се намира във възможно най-благодатните лозови райони. Избата е позиционирана на 2 км южно от с. Мезек, в подножието на Източните Родопи. Имението предлага обилен винен тур с най-добрите си реколти.

МИДАЛИДАРЕ
Мидалидаре Естейт в с. Могилово е сред най-въздействащите вино места у нас. Тук условията за туризъм са страхотни, като в това включваме спа хотел, отделни къщи за гости и турове и дегустации.

МЕДИ ВАЛЕЙ

Преди хилядолетия в земите по средното течение на река Струма са живели тракийското племе меди, известни с култа си към виното. Ето защо съвсем логично тук те очаква и винарната Меди Валей. Разположена в село Смочево, в полите на Рила, тя ти дава възможност за отличен винен туризъм и очарова с модерната си винарска изба, 370 дка лозови масиви, винен бар, магазин с авторски вина и още много, което си заслужава да видиш на място!
с. Смочево, 0884 068 660

ВИНАРСКА ИЗБА БРАТЯ МИНКОВИ

Да се потопиш в приказка с история и аромат на вино, да слушаш легенди за 140-годишен опит на пионери в тази област, благодатни почви, подходящ климат и винарска страст… Всичко това може да ти се случи в едно от най-красивите кътчета на България, където те очаква изба „Братя Минкови“. Кокетно сгушена сред лозята на местността Терзийски баир, непосредствено до карнобатското село Венец, избата се намира само на 65 километра от Бургас и ти предлага едно истински ценно преживяване. Със своята дегустационна зала, ресторант, винен магазин, музейна част и два подземни тунела, където отлежават авторските им вина, тук можеш да изминеш целия път на виното и да наблюдаваш всички етапи при приготвянето му. Сега е и сезонът на гроздобера, така че имаш идеалната възможност да се запо­знаеш с Негово величество Виното по най-правилното време и на най-правилното място.
с. Венец, общ. Карнобат, 0882 15 15 00

ВИЛА ЮСТИНА

В митичните земи на древните траки, пазители на Светилището на Дионис, там, където виното черпи сила от традиция, датираща от повече от 5000 години, се намира бутиковата винарска изба Вила Юстина. Мястото те очаква в полите на Родопската яка в село Устина, на 26 км от Пловдив и съчетава духа на древните традиции с модерни технологии и изключителна прецизност във винопроизводството. Преработваща грозде от собствени масиви в тероарни вина, винарната ти предлага уникалната възможност да се насладиш на дегустации и винен туризъм в район с богата история и спиращи дъха природни гледки. Вината на избата са представени в три серии – VILLA YUSTINA, 4 SEASONS и бутиковата серия MONOGRAM, а за да удовлетвори и най-взискателните любители на виното, Вила Юстина вече има и първите си опити за естествено пенливи вина, които я доближават до световните образци за бутикови изби.
с. Устина, 0882 626 668

КАСТРА РУБРА
Избата на Телиш в село Коларово е много по-вкуса ни освен с пивкото си вино и с визията и условията, които предлага. Тя има дегустационна зала и стая за гости. Всичко това насред лозя и прекрасна природа.

МИРОЛИО
Винарската изба
e разположена в село Еленово на 22 км от Нова Загора. На територията й има страхотен бутиков хотел, заобиколена от лозя, езеро и зелени ливади, които създават отлични условия за винен туризъм.

ОРБЕЛУС
Огромна бъчва в петричкото село Кромидово всъщност е изба Орбелус. Архитектурното чудо освен за снимки е и чудесно място за туризъм с включена дегустация на био сертифицирано вино, а скоро очакваме и хотелска част.  

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *