COFFICE МЕСТАТА В СОФИЯ

Местата с добър wi-fi и още по-хубаво кафе

0 коментара Сподели:

Кофиси наричаме местата, в които сервират хубаво кафе, има добра wi-fi връзка, достатъчно спокойно е, за да извадим лаптопа си и да свършим нещо работно. Това е все по-често срещана гледка и е напълно нормално във време, когато всеки прави нещо на фрийланс или набързо и не е необходимо да е стационарен в някой офис, при положение че може да съчетае полезното с приятното.

GALLERY 2.0
Няма дума, която да комбинира всичко, което това място помещава. Тук можеш да съчетаеш работата с така любимия кафе ритуал в супер арт обстановка, винаги заобиколен от различна изложба и интересни хора.
ул. „6 септември“ 26

DOOM
Бившата Hip Hip Library вече има ново име, но не е по-малко добър избор за твоя ден/ вечер. Ако избереш това да е твоят кофис, по-късно можеш да замениш кафето с уникални марки крафт бира.
ул. „Кърниградска“ 2а

CHUCKY'S
Тук ароматът на кафе е по-силен от навсякъде в града. Често  минаваме за take away, но когато имаме време, предпочитаме да седнем на спокойствие и да чуем от бариста историята за това, което пием, и да изпратим някое мейлче.
ул. „Христо Белчев“ 29

MA BAKER
Склонни сме да поспорим дали това е твоята или нашата пекарна, тъй като една от трите локации се намира на крачка от работното ни царство и често сменяме офиса с кофис именно тук. Започваме отвън навътре – от шумната и вечно жива улица „Раковски“ се озоваваш в едно спокойно място, където приветливата атмосфера и ароматът на прясно изпечени вкусотии са достатъчно добра компания. Закачаш си палтото, оставяш си лаптопа на масата, свързваш се с безплатния wi-fi и идва време да поръчаш, а това е истинско предизвикателство. И докато ние се колебаем между капучино и лимонов кекс с маково семе или фреш с хрупкава багета с първокачествени колбаси и сирена, зад нас се реди опашка от нетърпеливи почитатели на пекарната. Спираме се на шоколадови курабийки с вишни и комбинираме с чай от насипните колекции, с които Ma Baker се гордее. Димящата чаша до работния ни реквизит вдъхва на натоварения ни ден нужната доза домашен уют. От опит ти казваме, че това е тайната задачите да се отмятат бързо и приятно. На тръгване грабваме две топли питки за вкъщи, на които не устояваме още по пътя, но така или иначе утре пак ще дойдем… А ти не забравяй, че Коледа наближава, а с нея и всякакви празнични изкушения.
ул. „Г. С. Раковски“ 163
бул. „Скобелев“ 7
ул. „Шейново“ 8

COSTA COFFEE
Философията на Costa Coffee гласи, че кафето е изкуство и ръчното му приготвяне изисква талант и опит. Отпиваме от  капучиното с много пяна и декорация, която се изкушаваме да снимаме, и категорично се съгласяваме! Стилът на кофишопа се познава отдалеч с типичните винтидж фотьойли, в които се чувстваш като у дома си, а wi-fi-ят е на твое разположение за всичките ти професионални и лични нужди. Истинска идилия!
бул. „Витоша” 202

ФАБРИКА ДЪГА
Пяната на капучиното ти е същинско произведение на изкуството, до теб стои тиквен щрудел с праскови и боровинки, а навсякъде срещаш усмихнати лица, значи се намираш във Фабрика ДЪГА. Заведението е твой верен другар в жонглирането със задълженията и внася хармония при съчетаване на полезното с приятното – хапни вкусно и работи необезпокоявано. А за да е максимално удобно, до всяка маса има електричество, така че да си винаги
ул. „Веслец“ 10

ПЕРОТО
Търсещите кътче за уединение, релакс или просто място, където да се съсредоточат, нека заповядат в  „Перото“. Там едни работят, други четат, трети пият капучино, а четвърти идват за по чаша хубаво вино. А ти?
пл. „България“ 1

COFFEE & BAKERY
Тук винаги знаят с какво да ни изненадат и как да са различни всеки ден. Освен че обстановката е перфектна за работа, разнообразието от тематични седмици и безплатни вкусни добавки към кафето тотално ни спечелиха.
ул. „6 септември“ 1

SALTED CAFE
От много работа забравяш да се храниш здравословно? В Salted ще се погрижат за това. Докато дооформяш поредната презентация, ще ти сервират фрeшове, смутита, сурова морковена торта, сандвич с тофу и авокадо и т.н.
ул. „Братя Миладинови“

ONDA COFFEE
Всеки натоварен график има нужда от кафе пауза, а какво по-добро място за това от Onda Coffee Break. Тук се намират царете на мъфините, а те са сред нещата, на които трудно устояваме. Интерио­рът е артистичен, цветовете са топли, а внимателно подбраните детайли правят Onda редовен избор на ценителите на малките неща. Отпусни се в дървено-кожените кресла с книга или компютър и превърни това в сладък делничен ритуал.
Бизнес парк София, бл.10

MEMENTO
Ако кафето беше религия, то именно нея щяха да изповядват в „Мементо“. Наблюдаваме, че едно от нещата, с които чуждестранните туристи запомнят София, е несравнимото лате и еспресо, приготвено от чаровни бармани. Но в нашия работен контекст няма как да не изтъкнем още едно от достойнствата на веригата – това, че е перфектно а кратки или дълги професионални занимания. Независимо дали имаш нужда да изпратиш един бърз мейл до шефа, или са ти нужни няколко часа, тук е твоето кътче. Вместо бюро в офис с поставка за химикалки, си избираш маса с цвете на нея и гореща напитка или свежа домашна лимонада с мед и прясна мента. Където и да се подвизаваш, „Мементо“ ти е винаги наблизо, а различните му локации го превръщат в хамелеона сред кофисите – спот, който се променя според средата и актуалните събития. Работни срещи, музикални лайв изпълнения или просто с приятели на по еспресо – това заведение е тук, за да създава спомени!
ул. „Г. С. Раковски“ 106
бул. „Витоша“ 32
НДК

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *