Гурме ресторантите в София

Гурме маршрутът е като разходка из най-добрите галерии в София, само че се наслаждаваме на изкуството с още няколко сетива

0 коментара Сподели:

След като всеки месец обикаляме регулярните ни любими ресторанти, дойде време да вдигнем високо летвата и да посетим най-добрите места с гурме кухня в нашия град, Последните години тази ниша в България бе запълнена от няколко ярки представители, с които ние като истински софиянци се гордеем и искаме да препоръчаме на нашите читатели гости на града. Отиваме с кулинарно любопитство и професионален фотоапарат, за да надникнем в кухнята и да заснемем най-красивите презентации на master chef-овете.

CINECITTA

Добрата стара Cinecitta в полите на Витоша е онова място, което си пожелаваме винаги, когато имаме повод и искаме да се докоснем с всичките си сетива на удоволствие. Chef’s екипът е добре балансиран микс от родни и италиански готвачи, обединени около мотото „Нашето меню е нашата философия“. Затова те много държат на сезонните и качествените продукти,пресни риби и морски дарове. Всичко, приготвено по класически рецепти със собствен почерк, изпипано до последния детайл. Най-доброто потвърждение на думите ни е чинията от снимката, в която се е настанило петле от френската порода Голоаз, област Брес (Bresse), приготвено във вакуум среда на ниска температура, завито в хрупкава панчета, поднесено с аспержи, бейби зеленчуци и крем от био тиква Хокайдо.
0885 760 160
ул. „Кумата“ 75 Г

ANDRé

Удоволствието създава перфекционизма в работата. Това е мотото на master Андре Токев, който създаде ресторант със собствена атмосфера и облик, за да развива своята идентичност и знания. Той прави нещата с огромна любов, което се усеща в храната.
Бул. „Околовръстен път“ 3
0888 931 151

CHEF'S

Ето ни в дома на шеф Виктор Ангелов, човек с изключителен афинитет към фините вкусове, изненадващи комбинации от аромати и неподправена скромносткъм собствените си кулинарни шедьоври. През септември той отваря новия си ресторант, намиращ се в Hotel Sense.
Ул. „Любата“ 13
0896 723 222

ESTE

Гурме ресторант Este е създаден за хора със стил. Тук класическите ястия са създадени с уникален почерк в нови, нестандартни комбинации. Здравословният начин на приготвяне на храната е сред основните приоритети на шеф Димитър Дамянов.
Ул. „Николай Хайтов“ 3А
0886 700 269

L'INSTANT

Един от любимите ни ресторанти в центъра на София се отличава с деликатност към френската гурме кухня. Домакините Карин Станишев и главният готвач Антоан Верест са в абсолютна хармония с визията си относно атмосферата и менюто.
Ул. „Асен Златаров“ 24
02 8 430364

КОСМОС

Пичовете от Космос тепърва прохождат в тази категория, но се стараят неимоверно много и някак си им се получава. Целият екип работи с кеф и са баш гурме, както се наричат. Тук опитахме този шедьовър – карпачо от смокини с гъши дроб, порт и зелено сирене от района на Черни Вит. Космически вкус.
0888200700
ул. „Лавеле“ 19

Виж къде те заведохме за най-добрата паста в София.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *