Ресторантите в полите на Витоша

Къде да хапнем в планината?

0 коментара Сподели:

Етюд-и-те на София

Тъй като в София става все по трудно за дишане, нямаме търпение да дойде уикендът и да се качим на Витоша. Там получаваме необходимата дълбока доза свеж въздух… към която ние обикновено добавяме и порция вкусна храна в някой от ресторантите, сгушени в полите на планината.

CINECITTA

Усещането за Италия тук е силно изразено. Ще помниш дълго смелите ястия, забъркани от главния готвач Алекс Димитров и помощника му Емануел Фиоре, на които можеш да се насладиш в спокойната градина с внушителна гледка, с поглед към целия град. Защото Cinecitta e не просто вкусна храна, а истинско пиршество за сетивата. Пробвай специалното им петстепенно дегустационно меню за едно изключително емоционално преживяване.
ул. „Кумата“ 75 Г
0885 760 160

LEO'S PIZZA “IL RUSTICO”

 Il Rustico е ресторант, посветен на здравословната италианска храна. Разположен е в уютна къща близо до Киноцентъра, има красива градина и е любимо място за лек обяд или пък за бурни вечерни срещи с приятели.
 ул. „Нарцис“ 58

PERFETTO BY CHEPISHEV

Perfetto е синоним на съвършенство. Емблематичното заведение за кв. Бояна има запазено място в сърцата на хората и с повишено внимание се грижи това да не се променя през годините. Вкусна храна, перфектната обстановка и високо качество на обслужване.
ул. „Иваница Данчев“ 27

БИСТРО БИСТРИЦА

Посещенията тук никога не са случайни. Често идваме в Бистрица само за да посетим това уютно бистро, в което собственикът ще ни посрещне и след това и ще ни наготви. Домашно приготвена храна с грижа и въображение + щедри порции на много добри цени.
с. Бистрица

РЕСОРАНТ БОР И БАР ШИШАРКА

Често се случва да се отдаваме на гастро тур в полите на Витоша. Причината е „Ресторант Бор и Бар Шишарка“, който се намира на входа на парк „Витоша“. Само преди няколко месеца той се завърна с изцяло нова визия на кулинарната карта на града. Опитните ни готвачи ще превърнат престоя ти в кулинарен празник. Ресторантът предоставя на своите гости великолепна градина, в която ще намериш уют и прохлада. Тук те посрещат като гост и те изпращат като приятели.
 ул. „Проф. Н. Державин“ 2
0888 704 160

ВОДЕНИЦАТА

Воденицата“ е една от перлите на съвременния български туризъм. Ресторантът е разположен в полите на Витоша и е изграден върху стара воденица. Мястото съчетава перфектно красивата природа с българска каменна зидария и дърво. Автентичният български фолклор и ритуали, поднесени от ансамбъл за народни песни и танци, жива музика и нестинарска програма, превръщат посещението тук в незабравимо преживяване.
кв. Драгалевци, парк Витоша
0888 703 103

ЛЕБЕД

Ресторант „Лебед“ е сякаш създаден по приказен образец. Разположен на брега на Панчаревското  езеро, той предлага не само качествено обслужване и прекрасна кухня, а и едно незабравимо романтично преживяване. Местенцето естествено се вписва в заобикалящата го природа, давайки възможност на гостите си да се насладят на спокойствие и ексклузивна европейска и средиземноморска кухня в интимна обстановка и с красива гледка.
Панчарево,
ул. „Самоковско шосе” 83
0887 008 888

А, ако искаш да избираш сред най-доброто суши в града, прегледай тези местенца.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *