Колкото по-старо, толкова по-хубаво

The older, the better: Нашата 5-звездна уиски селекция

0 коментара Сподели:

С температурите навън покачваме градуса в чашите. Няма нищо по-хубаво от чаша уиски или бърбън в приятна компания, с което да сложим приятен край на светлата част от денонощието. За всички в офиса леката музика от изливащата се в чашата кехлибарена течност е свещен ритуал и затова решихме да го споделим с теб. Представяме ти любимите си брандове, на които често се доверяваме за доброто си настроение.

NAKED GROUSE
BLENDED MALT SCOTCH WHISKY 

(На снимката горе)

Nаkеd Grоuѕе e смесено мaлцово уиски, отлежавало в бъчви в които е отлежавало преди това Шери и е за всички онези моменти, в които искаме бавно да се наслаждаваме на питието си. Без голям етикет около бутилката, носещ репутацията на дестилериите The Mac­allan, Highland park, The Glenrothes, това е комплексен бленд, новата препоръка на барманите за коктейли, който трудно би могъл да намери по-многопластов и интригуващ съперник на пазара. В началото гали обонянието с аромат на карамел и ванилия. Наоколо се носи усещане за сладникава афера, но всъщност вкусът се развива след втората и третата глътка и е доста по-сериозен от очакваното.

HIGHLAND PARK
THE ORKNEY SINGLE MALT WITH VIKING SOUL

Highland Park 10 Year Old идва от най-северната дестилерия на Шотландия и е питие, създадено с почит към викингите, населявали Острова преди повече от хилядолетие. През последните 10 години кехлибаре­ният еликсир е тръпнел в очакване за онези малки моменти, в които имаме нужда от класически вкус, но с леко пиперлив почерк на подправки, морски нотки, опушена сладост и цитрусови плодове. Когато емоциите ни вземат превес избираме 12-годишния Highland Park Single Cask Bulgaria, който е в лимитарана серия от една бъчва, само 318 бутилки, специално бутилирани за България

GLEN GRANT

Шотландският ас сред 10-годишните малцови уискита е носител на редица награди и на съблазнително гладък, плодов и богат вкус, който цяла декада е съхраняван в специални ексбърбън бъчви. Това уиски е малък скъпоценен камък на всяко наше парти и е толкова добро, че оставя трайни отпечатъци във вкусовата памет. Съветваме те, когато го избираш да се презапасиш с няколко бутилки. 

Food stylist: Добрин Атанасов

Предизвикай вкусовите си рецептори.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *