Le Petit Quchе́: новото гурме място на ул. Оборище

Едно място събиращо вино, трюфели, Фоа гра, парфюми и още много за душата

0 коментара Сподели:

На ъгъла на ул. Оборище и ул. Васил Априлов се появи едно бутиково кьоше, в което можеш да почувстваш фин френски уют в компанията на чаша велико вино или да намериш хубав подарък. Le petit Quchе́ e място, на което без срам можеш да си помечтаеш за френския дух, вкус и аромат. В основата на създаването му стои вярата в качествените продукти и вниманието, с които те се подбират.

 Като ексклузивен представител на производителя на Фоа гра, Comtesse du Barry, ни разказаха много за марката и 110-годишната ѝ история. Успехът ѝ се крие в чистото месо, идващо от собствените им ферми и водоеми за отглеждане на патици, гъски и риба, от които произвеждат продуктите си. Едно от чудесата, за коитоComtesse du Barryса помислили са подаръчните комплекти – всяка година нови 24 подаръчни комплекта, изненадват с различни комбинации от техни продукти.
Винената им листа тръгва от Италия, минава през  Франция и се простира чак до Калифорния. 120 етикета от селектирани реколти и изби – все такива, които да искаш да споделиш с някое любимо човече. Ако решиш да си на сам-съм-си-достатъчен вълна  и се чувстваш несигурен в способностите си да изпиеш бутилка вино, най-правилната крачка, която можеш да предприемеш е Coravin. Le petit Quchе́ e официален вносител, т.е. можеш да зададеш всичките си въпроси, да си получиш необходимите отговори и да си го купиш.

На втория етаж на това чудно кьоше се намира друг свят, в преобладаващ ментов цвят. Там са настанени ръчно правени и бавногорящи свещи от най-старта свещоливница в света – Trudon. Имаш carte blanche да си харесаш някой от восъчните бюстове на Наполеон или Мария Антоанета  за вкъщи. Някак съвсем естествено до тях са подредени ръчно правена козметика от остров Елба, парфюми за стая и парфюми за хора, които само с помощта на носовите ти рецептори ще те разходят из чужди земи.

Съвсем скоро ще можеш да поседнеш от вън и да опиташ вино от прекрасната им селекция. Ето ти още един повод да се разходиш в тази посока.

Aко си гладен и ти се пробва още нещо ново..

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *