Най-уютните заведения за кафе и чай в София – Go Guide

Coffee, Tea or Me

0 коментара Сподели:

Лекуваме лошото време с топли, енергизиращи и положително зареждащи напитки. Подаваме и двете си ръце, за да ги стоплим с чаша от най-доброто specialty coffee, което присъства в града ни. Търсим местата, на които то е задължително с доказан произход, прясно изпечено е и е приготвено от добре подготвени и усмихнати баристи. Веднага след тях ти селектираме и чайните, с голямо разнообразие от чай и с мисия да разпространяват културата за пиенето на тази ароматна напитка.

EDDY’S

Eddy‘s е новото ни любимо място в града. Кафе, печива, джелато и коктейли – имаш много причини да се отбиеш и всяка от тях си струва вниманието. Ще намериш всички тези изкушения в индустриална обстановка, която перфектно се синхронизира с усещането за градска джунгла, в която с удоволствие царуваме. Великото шоколадово брауни, безглутенови десерти, cold brew coffee, плодови смутита, кроасани с разнообразни домашни напитки – ти избираш.

бул. „Цариградско шосе“ 54 Б
бул. „Христофор Колумб“ 64
0889 250 430  

GELATO & LATTE

Gelato & Latte съчетава две любими за всички неща – ароматно кафе и джелато с локални продукти, поднесено в ръчно приготвена и изпечена на момента фунийка. Тук опитваме познати и алтернативни кафе специалитети, както и насипните чайове Teapigs. Към тях можеш да добавиш биволско или краве мляко от фермата им Rozino Organic farm. Горещият шоколад тук е по авторска рецепта с био какао. Задължително попитай и за Affogato – комбинация от кафе и джелато по избор.

бул. „Самоков“ 28 Б
087 862 7705 

MENTAL SYNDICATE

Момчетата от Mental Syndicate доказаха, че с каквото и да се захванат, чупят всякакви рамки и създават най-доброто. Ще ги познаеш по яките престилки и желанието за експерименти, което определено им се удава. Освен за чанти, раници, сакове, аксесоари и, разбира се, престилки обичаме да се отбиваме при тях за кафе и чай. Ще те изненадат с камуфлажно капучино с кафе в комбинация с мача, солено лате с домашен солен карамел и всякакви други топли изкушения.

ул. „Три уши“ 1
0878 717 351 

CAFÉ PARALLEL 43

Любов към живота, тялото и духа намираме в Café Parallel 43. Веган специалитети и десерти, разнообразие от топли напитки и чудесно кафе – всичко поднесено с послание, смисъл и внимание.

бул. „Витоша“ 192

COFFERO

Тук те очаква най-доброто кафе от най-разнообразни географски точки. Избери любимото си кафе и отнеси пакет от него и у дома. Опитай и страхотния чай и топъл шоколад.

Ring Mall, ет. 2

DREKKA

Specialty coffee shop селектира кафе и чай от близо и далеч, които заслужават специално внимание. Тук намираме и аксесоарите, които да допълнят колекцията на всеки ценител на напитките. 

ул. „Уилям Гладстон“ 60

PERCOLATE

Percolate е уютният coffee shop на ул. „Асен Златаров“ 19, спло­тяващ обитателите на квар­ тала около хубавото сингъл ориджин кафе от цял свят. Към това може да добавиш и прясно изпечените шоколадови и лимонови мъфини, бисквитите с парченца шоколад, селекция­ та от занаятчийски шоколади и внимателно подбраните чайове. За теб остава само да избереш дестинацията за деня – Куба, Уганда или Бразилия. Следи какво се случва око­ ло Percolate и особено техните уикенд брънчове.

ул. „Проф. Асен Златаров“ 19
0877 504 299 

MEMENTO

Специалните чайове Memento – с най-интересните комбинации като папая с пуканки, ройбос, лимон и пъпеш и какво ли още не – са спечелили специално място в сърцата ни. Сгряваме се с тях и ароматното им кафе на някоя от трите локации, но и насипно вкъщи. Тази зима, за да се почувстваш съвсем у дома си, са ни приготвили homemade изцяло естествени запарки, които, освен че изглеждат уютно, ще се погрижат да сме здрави и силни цяла зима – с маточина, мента и джинджифил.

ул. „Г. С. Раковски” 106
бул. „Витоша” 32
Централен вход НДК 

THE COCKTAIL BAR

От приказния бар между ул. „Солунска“ и ул. „Ангел Кънчев“ ухае на току-що приготвени кафе и чай. Тук с удоволствие и майсторство ще стоплят всяка твоя сутрин. Захладнее ли по улиците, коктейлният рай се превръща в наше редовно топло убежище. Преоткриваме го с кофеиновия еликсир на Alberto Poli – 100% арабика, и неустоимите чайове Numi Organic Tea, всеки пакетиран в нежна копринена торбичка с форма на пирамида, от която се филтрира и божественият вкус.

ул. „Ангел Кънчев“ 9А
0887 151 152

Виж също и:

STARBUCKS

Мястото, което извиква в ума думата „кафе“, е Starbucks®. Мечтаем да го посетим поне веднъж на ден – тук кафе, чай, оборудване, интериор – всичко си има история, избира се внимателно и се приготвя с любов! Този сезон фаворит ни е легендарното Gingerbread Latte, също и Toffee Nut Latte, Salted Caramel Brownie Hot Chocolate, Christmas Brulee Latte. Топлата компания на студените дни – когато общуваме, работим или просто се наслаждаваме на момента.

The Mall
Sofia Ring Mall
Paradise Center
ул. „Съборна“ 1
бул. „Васил Левски“ 1
ул. „Ген. Гурко“ 62А
Bulgaria Mall
Serdika Center 

СЛАДКАРНИЦА „НЕДЕЛЯ“

Неделя ни е любим ден от седмицата и обичаме да си го подаряваме по-често. В слад- карниците с име на най-лежерния ден от седмицата винаги намират как да подсладят лицата ни с усмивка. Дългогодишни почитатели на сладостите им, намираме добра компания за тях в чаша с ароматно кафе от специално разработения за веригата бранд – Arte. „Неделя“ залага на собствен микс и всяко негово зрънце пристига чак от Бразилия. Лично мастър баристата на вери- гата заедно с Йордан Дъбов от Dabov Specialty coffee дегустират и селектират най-добрите сортове.

Кафето се изпраща и приема лично отново от тях, за да гарантират, че избраният микс ще достигне до нас.

Изпича се в България, оставя се да узрее и задължително се дегус­ тира, преди да достигне до сладкарниците. Грижат се да дойде до теб и поднесено майсторски, така че спе­ циалното усещане за „Неделя“ да бъде във всяка една глътка. В „Неделя“ вече можеш да опиташ и специална селекция био кафе.

бул. „Черни връх“ 13
Paradise center, ниво 2
бул. „Ал. Стамболийски“ 90 

СПУТНИК

Екипажът за космически коктейли обича да излиза от алко- холните орбити и през зимния сезон превръща „Спутник“ в почетна дестинация за топли и зареждащи напитки. Тук чаят е еликсир, микс от български билки, специално събирани, за да ти покажат магията на домашната липа, жълт кантарион, мента и какво ли още не. Кафето Dabov е задължителната напитка за добър междугалактически полет, като идва до теб във всякакви форми – еспресо, хемекс и френска преса.

бул. „Янко Сакъзов“ 17
088 498 2098 

CHUCKY’S

Емблематичното място за кафе културата на града вече има своите няколко локации. Chucky‘s е еталонът за перфектно отношение и поднасяне на всички любими чаени и кофеинови напитки.

ул. „Христо Белчев“ 29

DABOV SPECIALTY COFFEE

Мастърът в кофеиновия свят Йордан Дъбов ти отваря вратите към specialty coffee света. Тук ще намериш перфектните топли напитки, аксесоари и информация за кафе напитките.

ул. „Любен Каравелов“ 58

SALTED

Идваме в Salted, за да се скрием от градския шум. Винтидж кафето със здравословна, веган и вегетарианска кухня ни е любима спирка, когато искаме нещо различно. Топлите напитки пък са задължителни.

ул. „Братя Миладинови“ 38

ФАБРИКА ДЪГА

Фабрика Дъга“ пише своята собствена приказка. Тук всяко посещение ни е късметлийско, независимо дали се отбиваме да хапнем най-добрия брънч в града, или да грабнем чаша горещо кафе или чай рано сутрин. Знаейки вълшебните свойства на кафето Dabov, героите от Фабриката умеят да го приготвят с най-модерната машина на нашите географски ширини, но и по най-стария метод за филтрация със сифон-вакуум кана, който носи магически вкус на всяка чаша.

ул. „Шейново“ 13Б
ул. „Веслец“ 10
02 444 0556 

ЧАЙ ВЪВ ФАБРИКАТА

Автентичният софийски оазис, що се отнася до топлата напитка. Разнообразната им програма от събития ни дава безброй поводи да се насла- дим на всякакви видове чаени удоволствия. Всеки четвъртък ни канят на специален индийски обяд, където освен изкушаваща екзотична храна опитваме и традиционния индийски чай масала. Приготвен един час преди обяда по специална рецепта с пресен джинджифил, кардамон, канела, звезден анасон и индийско орехче за тонизиращ и детокс ефект.

ул. „Георги Бенковски“ 11
0887 051 080 

Комбинирай любимата си топла напитка с неделен брънч.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *