Отскочи до Скобелево, вдишай Розовата долина

Името на розата е Дамсцена

0 коментара Сподели:

Ако не бяхме чели първия роман на Умберто Еко, щяхме да предположим, 
че Името на розата е Дамасцена, а сюжетът
се развива не в манастир в Северна Италия, а в дестилерия в Централна България. Не само настъпващият сезон на розобера ни подсеща за сърцето на Розовата долина и малкото селце Скобелево, сгушено в полите на Стара планина между Казанлък и Павел баня. Празникът на розата наближава и ние си запазваме първия уикенд на юни за една ароматна разходка из прохладните градини с над 150 вида рози!

Добре де, понеже сме заклети хедонисти – резервираме и маса в автентичния ресторант на комплекс „Дамасцена“, за да опитаме авторски блюда и прочутите десерти с розова вода. Освен с нея и с известното българско розово масло първата частна дестилерия у нас се гордее и със

своето лавандулово масло и вода, сериите ръчно приготвена и натурална козметика, изцяло натуралния кристализиращ парфюм и етеричните масла, направени с български суровини. 

А най-хубавото е, че производственият процес не замърсява околната среда, тъй като се основава на парна и водно-парна дестилация без химични разтворители.

Преплитайки духа на старите традиции с пиниза на съвременното розопроизводство, „Дaмасцена“ потапя гостите си отблизо в ритуала на розоварене. И не ги оставя да си тръгнат, без да опитат известното сладко от рози, мед от рози, розов ликьор и, разбира се, гюлова ракия…

Пръскайки листенцата на Rosa damascenа Mill из целия свят, дестлерията е посланик на българското и не спира да следва максимата на Малкия принц: именно времето, което си изгубил за твоята роза, я прави толкова важна! 

Скобелево,
Община Павел баня
ул. „Първи май“ 24
0886 777 681 

5 причини да яхнеш 5-ицата и да дойдеш в Лозен

X Challenge Park за напреднали

Какво още се случва и къде?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *