Трилогия на майсторски вкусното джелато

Gelato & Latte: Успех в хармония с природата

0 коментара Сподели:

Планински лифт Сопот, био ферма Розино и апетитна джелатерия Gelato & Latte 
– създателите на трите концепции ни открехват вратата към вдъхновението си.

Любов към природата, желание за хармония и стремеж към качествен живот и наслада са техните обединителни сили. 

Приказната трилогия започва в планината, няколко години назад с модерния лифт Сопот – място за почи­тателите на природата, планинското колоездене и парапланеризма.

Спе­циалната сграда на лифта е построена от подходящи материали, за да се вписва в природата и да не нарушава хармонията в планината. В близост до лифта е създа­дена ферма Rozino Organic farm. В нея на свободна паша обитават биволи порода Българска мурра и крави порода Джерсей, както и други животни като кокошки, овце, кози, фазани, пуйки, токачки и какво ли не още.

Виж повече: 6 натурални и био продукти за хубав живот

Високото качество на продуктите, които се произвеждат там, е главният виновник за вкусното и уникално джелато, създавано в Gelato & Latte. Първата джелатерия отваря врати именно в сопотския лифт, но за наше щастие вече съществуват и локациите в София. Идеята за приготвяне на натурално джелато по италианска традиция, но с български локални продукти бързо става любима и на градските джелато ценители точно като нас. 

Виж повече: Италианските джелатерии в София

След по-малко от година и множество престижни обучения на екипa Gelato & Latte се превръща в единствения майстор на „Агро Артиджинале Джелато“ в България. Съчетавайки креативността на специалист по био производство, икономист, майстори джелатеристи, зооинженер, както и редови изпълнители, Gelato & Latte e не само властелин на вкуса, но и съмишленик в опазването на природата.

С plastic free политика, компостиране на боклука – лифтът, фермата и джелатерията доказват, че хубавите идеи са винаги в хармония с опазването и облагородяването на околната среда. 

Да щадят и да не замърсяват, а да облагородяват местата, на които са създадени, е мечтата, която екипът успешно реализира с трите проекта.

Ако все пак си в София, ето кои са любимите ни джелатерии

Подсещаме те за… ресторантите в полите на Витоша

Какво още и къде се случва?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *