Meat me! Кратка ода за телешките стекове

0 коментара Сподели:

Лято е. (На)печено е. А ние режем удоволствието на стекове с Inter Expo Center и тяхното мултиизложение от 6 до 9 ноември на Месомания, Булпек, Светът на млякото, Интерфуд & Дринк, Салон на виното и #Retail Show. В този месец ти представяме кратка ода за телешките стекове. 

Rib Bay, Т-Bone или NY Strip – основните видове дефилират пред теб и държат да се запознаете лично, преди да кажат „здрасти“ на небцето ти. 

T-Bone

Дължи името си на формата на костта, която прилича на буквата „Т“. Съчетава в себе си двете най-крехки части от месото – бон филе и контра филе. Печенето на скара отнема около 9 минути за всяка страна. 

Picanha

Добива се от горната част на бута, до опашката, и се характеризира с изумителна сочност и крехкост. Според бразилците това е и най-вкусната част от месото на животното. Традиционно я изпичат на шиш.

Rib Eye

Рибай стекът идва от гърба на животното, от областта на ребрата, където месото е набраздено от мраморна шарка и е с много наситен аромат. За перфектния стек се взима месото между 6-ото и 12-ото ребро.

NY Strip

„Кралят на стековете“, както заслужено го наричат, се отличава с крехкост и силен аромат. Добива се от дълбок мускул на гърба, който не се натоварва особено и тъкмо това прави месото с нежна текстура. 

Filet Mignon

Толкова е известно, че на 13 август (честито!) САЩ празнуват Националния ден на Филе Миньон. Добива се от рибицата от двете страни на гръбначния стълб на младо теле. Изключително крехко и почти без съединителна тъкан. 

Chateaubriand

Един от най-скъпите стекове носи името на прочутия френски писател, дипломат и любител на добрата храна Франсоа-Рене дьо Шатобриан. Добива се от средната, най-тлъста част от животното – там, където мускулите практически не работят. Нарязва се с дебелина най-малко 5 или 6 см и се приготвя обгорено на повърхността и сурово отвътре. 

Nomad Burger – струва си да ги хванеш

Какво още се случва?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *