5 места в Боровец, които галят небцето ни с лекота

Места, които са уау, а вкусът им е ммм!

0 коментара Сподели:

Спускане със ски, вълнения на шейните и всичко това по любимите писти в Боровец. Обожаваме да прекарваме зимните си дни пред (почти) необятната снежна шир в планината и знаем, че ти също си фен. След дълъг ден, изпълнен с различни спортове по пистите, обаче всеки иска да се отпусне до камината и да потопи сетивата си в напълно заслужено удоволствие. Гастрономическото ни обоняние е достатъчно силно дори и след умората от ските и веднага усетихме кои са едни от най-добрите места в Боровец, където небцето ни ще се почувства в рая.

И защото не искаме да държим откритията си само за себе си, веднага ги споделяме с теб. 

Ресторант Самокови 

Веднага щом влезем в ресторант „Самокови“, сме впечатлени от симбиозата на уют и елегантна атмосфера, която ни посреща там. Менюто на кулинарния Едем в хотел „Рила“ не отстъпва на предшестващата го опаковка – крехко телешко на бавен огън, нежна вариация на крем брюле с круши и чили и още много вълшебства, поднесени по красив начин в чиния, ни впечатляват, докато разгръщаме страниците му. Шеф Веселин Калев определено знае как да ни главозамае с любимия ни тандем във всяко ястие – истинска креативност и феноменален вкус. И няма как да пропуснем тематичните вечери в ресторанта и, разбира се, специалната за Св. Валентин.

ниво лоби бар

0889678292

Champions Lobby Bar & Diner 

Сочно телешко кюфте или страхотно кълцано месо със свежи зеленчуци и всичко това между две меки и пресни питки, допълнени с хрупкави златисти картофки… Да, ние също винаги сме готови за един наистина добър бургер и го откриваме във втората ни спирка по пътя към гастрономическото щастие – Champions Lobby Bar & Diner. Мястото отново е хотел „Рила“, а времето е винаги перфектното – това за почивка и вкусна храна през целия ден. 

0889678292

Gourmet on the go 

Миналата година определено беше под властта на любимите ни фууд тръкове и по всичко личи, че вече покоряват 2020. Такъв ни очаква, сгушен тихо между натрупалия сняг, на долна станция на лифт „Ястребец Експрес“. Gourmet on the go ни приканва към себе си с аромата на неустоимите кишове, сезонните разкошни пайове, пухкави мъфини и всички останали сладки изкушения, които можеш да си представиш. Тръкът винаги ще е там, когато ти трябват сили за още спускания по пистите на Боровец.

0889 678 292 

The Terrace Lounge 

В Боровец определено има не една и две спиращи дъха гледки, а какво по-хубаво от това да им се наслаждаваш, докато похапваш на топло? The Terrace Lounge безспорно е едно от най-любимите ни заведения за apres-ski с феноменална панорамна гледка към пистите. И крафт коктейли, жестока храна и партита ни очакват към всичко това? Директно тичаме натам със ските!

ниво 3

088 881 0160

After Eleven 

Спускане със ските по пистата? Готово. Хапване на разкошна храна? Повече от готово. След като сме сити и сме взели нужната доза адреналин от безкрайното спускане по снега, е време да се приготвим за едно наистина разбиващо парти. Вечерта запазваме за After Eleven – бара, който тотално преобърна нощния живот в Боровец. Световни величия от клубната сцена редовно застават зад пулта, за да стопят ледовете между нас. Към това добавяме и перфектното обслужване и разнообразното меню, които се превръщат в черешката на тортата на всяка зимна вечер там. 

088 881 0160

А къде да хапнеш вкусно суши, виж тук. 

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *