Местата, които ти помагат да озелениш дома или офиса

Nature Connected

0 коментара Сподели:

Да засеем семенцата на щастието не е трудно, особено когато насреща има толкова приятни помощници в лицето на брандове и фирми за озеленяване. Тези дни връзката на градския човек с природата е особено важна, затова

правим селекция на най-добрите онлайн зелени местенца, които ни помагат да живеем с внимание и грижа към природата

и да я имаме колкото може по-близо до себе си, независимо дали става въпрос за дома, офиса или къщата ни с двор.

Ботаника

Малко неща могат да извисят кулинарните ти постижения така, както свежестта на домашно отгледани подправки. Добрата новина е, че в почти всяка кухня може да се намери място за няколко саксии, а какво да за­сееш в тях – избираш с един клик от многообразието на botanika.bg. Там ще бъдеш завладян от семена за подправки и зеленчуци до луковици за цветя, тревни смески, торове, торфени смески, градински инструменти и др.

0889 306 010,

Botanic Lab

Само за две години Botanic Lab успя да превърне повече от 90 хиляди кв.м площи в зелени оазиси. Това е компания за проектиране и изпълнение на интериорно озеленяване, изграждане на концептуален растителен декор и иновации, която седи зад трансформациите на едни от любимите ни офиси и заведения. Отскоро предлагат и онлайн услуги за персонализирано интериорно озеленяване на дома и балкона, с избран от вас бюджет.

088 562 1568

Ботаническа градина “Московска” 

Истинско растително царство в сърцето на София, където можеш да черпиш безвремие или откъдето можеш да си вземеш красиви цветя за вкъщи.

ул. „Московска“ 49

Пазар  “Димитър Петков”

Петунии, теменужки, лалета, рози и още всевъзможни красоти преливат от сергиите на пазара, при това на нечовешко ниски цени, каквито няма да намериш на нито едно друго място в града.

бул. Димитър Петков

Fiora

Богат градински център, в който можеш да получиш цветно вдъхновение и консултация на място за интериора вкъщи, градината, покрива, балкона или идея за жива стена от скандинавски мъх.

Navun

Тяхната цел е имплантирането на озеленяване в интериора чрез внимателно планиране и анализиране на пространствата. На сайта си предлагат наистина красиви съдове и аксесоари за растения. 

TH Consulting

В тяхното портфолио влизат проекти за озеленяване на покриви, детски площадки, междублокови пространства, но правят проекти и за екстериор и интериор на жилища.

Зелен двор

Независимо дали мечтаеш за градина, или пък имаш такава, но се нуждаеш от някой, който да се грижи за нея, то това е мястото, на което да търсиш подкрепа за един по-красив зелен кът за отдих.

Cactus Lab 

От самото си създаване мисия­та на Cactus lab е да се грижи за нашата по-зелена, здравословна и красива среда благодарение на лесни за отглеждане растения. Те вярват, че това е начинът сами да подобряваме микроклимата в затворените пространства, да редуцираме стреса, да повишим продук­тивността си. Отскоро предлагат Mystery Plant Box изненади с растения – следи ги в социалните мрежи, за да научиш повече за тях.

бул. „Евл. и Хр. Георгиеви“ 74, team@cactuslab.bg

Цветни идеи

Те знаят как да използват растенията, за да подобрят средата, в която работим и релаксираме. Предлагат дълготрайни решения, в които и растенията, и хората се чувстват добре. В отбора им има ландшафтни архитекти, ботаници и градинари – всички силно отдадени на цветята, за да направят всеки проект сбъдната зелена мечта.

088 759 0695, info@cvetni-idei.com

Zemen Rai

Опитът им е свързан с изграждане и поддържане на екстензивни и интензивни покривни градини, вертикални стени, цветни фигури, хидропосеви, вертикални планировки, поливни системи и др.

Верикални градини

Вертикалните градини са иновация в българския ландшафт. Освен безкрайно красиви те са и лесни за поддръжка благодарение на поливните системи, с които могат да ти ги снабдят.

FOESTin

Пана и декоративни елементи, в които основно място заемат стръковете скандинавски мъх със своята естествена красота и неповторима структура. Могат да бъдат поръчани в различни цветове. 

Ето и няколко органични ферми около София.

Какво още и къде се случва в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *