Summer&Chill: 4 места за сладолед в София

Did you say Ice Cream?

0 коментара Сподели:

От шербета на пътешественика Марко Поло през специалитетите на френския император Наполеон, та чак до нюйоркския ресторант, в който се сервира най-скъ­пият сладолед, поръсен с люспи от истинско злато –

историята на Негово Величество Сладоледа е дълга като фуния.

Но всяко лято му се радваме като за последно… В този брой тръгваме по следите на най-добрите джелато майстори в града.

Savini Gelato

Сладоледеният градски пейзаж никога не е бил по-уютен – мечтата за истински натурален сладолед без готови смеси, оцветители и палмова мазнина е реалност. Сладоледените инженери от Savini имат и веган вкусове, които не отстъпват на млечните по консистенция и вкус!

ул. „Сан Стефано“ 9

Confetti

Фунийка свободно време за нас означава фуния истински домашен сладолед. В Confetti има толкова много „пристрастени“, че буквално няма сладолед, който да е на повече от 60 минути. Над 60 вида италиански изкушения по тайна семейна рецепта те очакват в любимите джелато локации…

ул. Граф Игнатиев No 4 (Площад Гарибалди)

Gelato & Latte

Меката на сладоледа за всеки ценител на истинско и прясно джелато. Единствената джелатерия в България, класирана в топ 50 джелатерии с най-добър сладолед в Европа, е вярна на строгата италианска традиция и работи изцяло с продукти и суровини от собствената им био ферма. А споменахме ли наградите им „Най-добро сорбе“ и „Най-добър шоколадов сладолед“ от Римини тази година?

ул. „Самоков“ 28B,
ул. „Сан Стефано“ 22,
Сопот, Lift Sopot

Atelier Del Gelato

Още в древните китайски хроники се споменава за великолепните качества на сладоледа. И ако Atelier Del Gelato съществуваше преди 5 хил. години, със сигурност в тези хроники щеше да пише за безглутеновите им изкушения, за ванилията от Мадагаскар или за сицилиански шамфъстък и лешници от Пиемонте. Занаят­чийски сладолед с италиански натурални продукти!

бул. „Витоша“ 47
088 473 7704

Новия брой чети тук.

Ако търсиш по-основно хапване, се отбий на зелената палуба на града. 

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *