Летните градини на София: 17 заведения

... и юнско слънце

0 коментара Сподели:

Стиляна Иванова

Да се отпуснем лежерно в летните градини на любимите си заведения си е цяло изживяване. Прекалено дълго бяхме разделени, а сега времето и настроението предполагат да им се отдадем отново.

Правим селекция с местата, на които да се радваме на юнското слънце.

33 Gastronauts

на отварящата снимка

Крем супа от тиквички с пресни билки, филе от ципура върху картофени ньоки с цвекло и сос тартар, патешки дюнер кебап с ориз жасмин и ориенталска салата или шакшука с домашен хляб – каквото и да изберем от менюто, ще оцветим чинията си. Обществото на гастронавтите вече отвори градинските си обятия за нас и в тях се чувстваме като в кулинарен градски ашрам.

ул. „Проф. Асен Златаров“ 14,
087 937 5233

5L SpeakEasy 

И това лято барът от ново поколение, който всеки ден има нов ключ към сърцето ни, ни посреща в градския си двор. Градината, в която стръковете свежест към авторските коктейли са сламка към живота и лятото, отново е с отворени обятия за нас. Follow the Cocktail през тайната врата – тук със сигурност ще срещнеш приятел! Ако ли не – барманите бързо ще ти станат такива..

ул. „Цар Иван Шишман“ 15,
088 401 0205

Beach Bar

Струпваме се около бара като платноходки, попаднали в безветрие. Знаем, че понтонът на яките коктейли и музика ще ни пренесе и през това лято. Селекцията от студени бири, свежи вина и майсторски коктейли е безупречна, а настроението е толкова морско, че почти чуваме чайки. И знаем: на палубата на удоволствията в градското море винаги има място за още един…

ул. „Г. С. Раковски“ 106,
087 707 8080

J.J. Murphy’s

Както знаеш, не се задоволяваме с малко. Ето защо и внимаваме в коя градина ще настаним свободното си време. Дворът на автентичния ирландски пъб в сърцето на София е точно за нас! На зеления остров, чийто хабитат са хедонистите, събрани от любовта към спорта и музиката на живо, се чувстваме блажени. Компания ни правят салати, стекове, бургери, клуб сандвич, овчарски пай и оригинални ирландски бири.

ул. „Кърниградска“ 6,
02 980 2870

Лятото идва с юнския Go Guide: Новия брой чети тук.

Birreria 1857

За ценителите на хубавата бира, които обичат да я комбинират с интересни кулинарни изкушения, Birreria 1857 в центъра на столицата е точното място! Заведението има покрита лятна градина и се намира там, където преди години е била пивоварната на братя Прошек. Тук може да се поглезим с оригинални баварски специалитети – вурстове, джолан и легендарната бира FORST – от освежаващи и леки предложения до тъмна и силна бира с кадифен вкус. А за ценителите на живата бира има и Felsenkeller – естествено мътно, нефилтрирано и непастьоризирано пиво от FORST. Ще бъдеш изненадан и с нестандартни десерти като емблематичните за заведението Birramisu и Crème Birramel, приготвени с тъмна бира Sixtus от FORST, която придава вкус на пикантен карамел. И това ако не е градски оазис!

ул. „Сан Стефано“ 22,
087 600 1857

КЕВА

Културтрегерът на града ни засмуква като вакуум в градината си. Там, на стената, най-напред виждаме голямото магическо огледало. Също като това на доктор Парнасъс и то ни пренася в страната на въображението, където краставиците, резенчетата лайм и натрошеният лед са главни герои. Изпиваме с очи бръшляна по стената и на полъха на лятото и струята качествена музика си казваме наздраве.

ул. „Г. С. Раковски“ 114,
087 863 3505

Memento

Градините на Memento колониите отново са пълни – с любителите на незаменимото сутрешно премиум кафе в компанията на домашна лимонада и с тези на крафт коктейлите и джаз, фънк и хаус музиката чак до късни градски доби… Всъщност, ако има заведение, което да ни поглъща така неусетно и тайнствено като Бермудския триъгълник, то това е… just Memento.

НДК, централен вход,
бул. „Витоша“ 32,
ул. „Г. С. Раковски“ 106

Leo’s Pizza Trattoria

Най-бързият „пица мейкър“ в света може и да прави по 14 пици за 2 минути и 35 секунди, но Лео и неговите пицари са дори по-бързи! Това е, защото целият град се е изсипал в градината на любимата пицария. Домашна храна, готвени гозби и невероятна паста се подписват на небцето ни в градината на траторията и тенис клуб „Малееви“ в полите на Витоша. И това – на гледката към планината…

бул. „Никола Й. Вапцаров“ 57,
0878 642 824

Leo’s Pizza Il Rustico

Най-добрата гарнитура към кулинарните шедьоври тук? Спокойствието на планината и чистият въздух! Мястото в полите на Витоша разполага и с детски кът, където малките се забавляват на спокойствие, докато ние хапваме различни видове пици и ястия, приготвени по оригинални италиански рецепти. Leo’s Pizza Il Rustico набляга на продуктите, допринасящи за здравословна диета!

ул. „Нарцис“ 58,
0878 642 827

My Choice Симеоново

Всеки план за храна и забавление на открито минава през ресторант My Choice в кв. Симеоново. Кулинарното убежище в полите на Витоша ни приветства с уникална градина, декоративен басейн, специално барбекю, неповторимо усещане за чистота и свежест. Макар и част от самата столица, то те отнася далеч от градския ритъм. Супер е за всеки повод. Можеш дори да се ожениш!

ул. „Момина сълза“ 14А,
0894 777 379

My Choice Joy Station

Модерната градска сцена за концерти и игри Joy Station е истински кораб на забавлението в бурната акватория на Студентския град. Освен на забавната част с уникална боулинг зала и игри за различни възрасти, можеш да се насладиш и на страхотното меню и градина на ресторант My Choice. И за протокола: това е перфектното място за посрещане на твоя „многофункционален празник“!

ул. „Акад. Стефан Младенов“ 3,
0894 777 251

Nebo

Под откритото небе на Nebo ни очаква разнообразно меню, приготвено от шеф Симеон Сотиров с висококачествени продукти, специално подбрани за ресторанта. Основните ястия, направени на барбекю Josper, и винената листа са задължителни, а симбио­зата между зеленината на градината и изисканата атмосфера ни прелъстява и ни прави обичайните заподозрени тук… 

ул. „Шипка“ 34,
088 858 0580

Pizza Palace

Любимата отбивка на всеки пешеходец по булевард „Витоша“ ни съблазнява с традиционни ястия от италианската кухня, както и с разнообразно обедно меню всеки ден. Всяко време е подходящо за пица, изпечена на дървени въглища; пълнозърнеста паста по оригинална рецепта и ароматна фокача на открито. Дефилето на града, което се случва пред очите ни, е още една подправка. 

бул. „Витоша“ 34,
088 239 9967

The Cocktail Bar

Един от сетингите на Go Guide After Work Social Club продължава да ни зове всеки ден след 6. И в това няма нищо чудно. Най-романтичният градски паваж ни посреща с крафт коктейл от вкусове, хора, музика и идеи, а просторът на любимото крайъгълно градско площадче ни е предостатъчен, за да ги разгърнем. Защото градът пулсира точно тук – между „Солунска“ и „Ангел Кънчев“.

ул „Ангел Кънчев“ 9А,
088 401 6644

Umami

В уникалната градина на Umami се чувстваме като в кралски двор. И нищо чудно – тук настаняваме и петте си сетива. Екипът на любимия ресторант за японска кухня вярва, че вкусът е усещане, и ни го доказва многократно. Зеленината на японската градина е въплътената философия на удоволствието. Авторските ястия, приготвени на робата (японско барбекю) и сушито – също.

бул. „Джеймс Баучер“ 100,
0884 804 040

РицарЯ Pizza & Grill

Рицар, но не без броня! Защото най-добрата броня за един рицарски ресторант е добрият вкус. Сякаш в истински оазис, влизаме в ресторанта в кв. „Лозенец“ и се наслаждаваме на българска и италианска кухня, приготвена от шеф Светлана Кожухарова. Ресторантът разполага и с лятна градина с капацитет над 100 души, както и с реновиран детски кът с аниматор. Изживяване за всички сетива!

ул. „Якубица“ 19,
088 244 4414

Прочети за любимите албуми на петима меломани.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *