11 места в София за наистина хубаво кафе

Къде сервират по-доброто кафе

0 коментара Сподели:
11 места в София за наистина хубаво кафе

Кафето отдавна вече не е просто метод за насилствено събуждане в стил „колкото по-горчиво, толкова по-добре“. То е свещен ритуал, без който денят ни тръгва някак накриво. Затова и не го доверяваме на кого да е, а предпочитаме баристата насреща ни да подходи с търпение, отношение и най-вече знание. Ето къде ходим, за да попаднем на точно такива хора.

Cafe Mag
ул. „Урал“ 15,
0884 745 369 

Cafemag

Отваряме вратата и… шоколад, печени бадеми и карамел… знаем точно къде сме – в Cafemag Speciality Coffee Place! Тъкмо са изпекли кафе от собствения си бранд – ALDA Friends Blend, в което откриваме съчетание от 100% Арабики, идващи от Бразилия, Перу и Гватемала, и ни го поднасят с намигване – симпатично предупреждение за удоволствието, което всеки момент ще изпитаме. Вече спокойно можем да разгледаме наоколо

– имат си бар, пекарна и магазин – пребогато зареден с водещите в света кафета,

както и кафе машини и аксесоари. Докато си избираме кафе за вкъщи, а това се оказва трудно, защото искаме всичко, разбираме, че тук можем да станем бариста-любители. Провеждат смислени обучения, след които ще те поканим на гости и ще ти направим най-добрата топла напитка, докато ти разказваме, че смляното кафе трябва да е равномерно разположено в цедката, преди да пристъпим към тампиране. А също е много важно при приготвянето на еспресо времето на изтичане на водата да е между 20 и 30 секунди, но не повече. А повече нека да е насладата, която заслужаваме да си подарим.

Фабрика Дъга
ул. „Веслец“ 10,
ул. „Шейново“ 13 Б,
02 444 0556

В дома на прясно изпеченото специално кафе еспресото се приготвя на едни от най-успешно проектираните кафе машини в света, а филтрациите – от професионални баристи, които с удоволствие ще ти разкажат за пътя на кафето. Новото днес е НИТРО кафе, което задължително трябва да опиташ. А ако обичаш изненадите, поръчай матча капучино или с роза.

Elly’s Cup Artisan Coffee Room
бул. „Черни връх“ 206,
089 565 7596

В подножието на Драгалевци, в очарователен кафе спот, сетивата ни полудяват и цветовете имат мирис, a звуците – вкус! В Elly‘s Cup умело овладяват дивата енергия на най-силното кафе в света – 7th Psychopath и ни енергизират за дълго само с една чаша кафе с отличен вкус, което съдържа нотки на тъмен шоколад и ядки пекан.

Cafe Memento
ул. „Г. С. Раковски“ 10
пл. „България“ 1
бул. „Витоша“ 32
ул. Шипка 48

Тук консумацията на кафе не е просто навик, а ритуал, който отвежда небцето ни до далечни и екзотични страни. Професионалните майстори баристи ни сервират Memento® Premium Espresso Blend, който съчетава избрани кафета от най-добрите световни сортове 100% арабика. А „Еспресо, капучино или лате“ е новата дилема на всеки градски Хамлет!

The Cocktail Bar
ул. „Ангел Кънчев“ 9A,
0884 016 644

Крайъгълното паве на удоволствието е емблематично място. При това не само за коктейл, но и за кафе културата на града! Сутрин и следобед между „Солунска“ и „Ангел Кънчев“ ни посрещат с чаша Alberto Poli Roasters – 100% арабика, прясно изпечено в Италия, с безупречен вкус и неповторим аромат. И междувременно разбираме, че Caffe Poli е синоним на класическо италианско еспресо…

Bug Coffee
ул. „проф. Асен Златаров“ 19
088 469 2908

За това, че кафето е много повече от напитка за събуждане и може да е истински специално, разбираме в мига, в който стъпим в любимата ни кафе-пекарна! Всяка чаша кафе е произведение на изкуството, а La Fuenta – Никарагуа със своите нотки на кайсия, сушени плодове и бисквита, е перфектният вкус на есента!

Chucky’s
 ул. „Христо Белчев“ 29,
088 919 3935

В първия third wave coffee shop в България кафето не е просто внимателно селектирано и отгледано в най-добрите ферми в света. Там то е култура. Религия, която посвещава във всяка брънка от удоволствието – от създаването на култови еспресо блендове до поднасянето, разговорите и срещите в името на вкуса.

Columbus Coffee Lab
ул. Цар Иван Шишман 39
087 837 9933

Един атом въглерод и два атома кислород – химичното съединение, което е така важно за прясно изпеченото кафе! В тази ароматна лаборатория намираме 14 вида кафе Арабика и с интереса на млад научен гений активираме сетивата си за 800-те невероятни вкуса, които зърната отделят в процеса на печене.

Onda
ул. „Околовръстен път“ 258
Бизнес Парк София, бл. 10
бул. „Никола Й. Вапцаров“ 53

Невероятният аромат на любимата ни напитка, бленд от 100% „Арабика“, ни хваща нежно за носа и ни потапя в магията на автентичното италианско “Caffe Diemme”, внaсяно в България специално за “ONDA“. И, за да е още по-богато изживяването ни, добавяме и щипка сладост, благодарение на разнообразните им десерти.

From Barista Coffee and More
бул. „Джеймс Баучер“ 91
088 902 2011

С малки глътки напред се озоваваме в един от четирите кофишопа на From barista coffee&more. Ухае на прясно изпечено кафе, а бариста-шампион ни зашеметява с различните методи на екстракция, по които ни приготвя кафето. Аеропресата е за ценителите на силното кафе, а есента се усеща с Pumpkin spice latte.

Coffee and Wine Lab By Prodanichin
ул. „Неофит Рилски“ 38
089 223 3633

Ренесансов стил и кубизъм тук вървят ръка за ръка, както ароматното кафе и хубавото вино… Богата селекция висококачествени арабики от най-добрите региони в целия свят и вино с най-плодородните тероари носят първокласно удоволствие за сетивата ни. Подари си изживяване!

5 ритуала, на които да се отдадеш по време на пълнолуние.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *