5 признака, по които да познаеш истинската футболна фенка

Има няколко сигурни признаци

0 коментара Сподели:

Дойде това време от годината, в което мъжете масово влизат в цикъл, улиците се превръщат в една огромна кръчма и много двойки прекъсват отношенията си поради различия във…. футболните предпочитания. Жените плачат, мъжете още повече и положението е като гол на Роналдо в последната минута – хем го очакваш, хем някак успява да те изненада.

Истината е, че Световното първенство по футбол е дългоочаквано събитие. През последните две години националните отбори на държавите по света са играли тежки квалификации, за да достигнат до заветния момент да стъпят по терените на руските футболни стадиони, а Уил Смит да им пее Това чакаме цяла година.

Едно първенство, което претендира, че обединява света, и някак успява да разедини двата пола.

Борбата за вдигнатия капак на тоалетната чиния отстъпи мястото си на една друга, почти толкова стара – борбата за  дистанционното на телевизора. Пропастта между половете никога не е била толкова дълбока.

Мъжката част от населението имаше две години да намери подходящата партньорка, която да преживее всичкия изяден чипс, биреното коремче и всичките страдания и загубени пари в невинните фирмени залагания. Ако ли не, то поне можеше да се подготви да посрещне първенството като горд ерген, който няма нужда от нищо друго освен от студената бира в ръката си и Петър Василев, който да ръси мъдрости от екрана на любимата национална телевизия.

И докато хладилниците се зареждат с всякакви нездравословни хранителни продукти, дамите се подготвяха за момента, в който ще покажат, че и те поназнайват нещо за футбола, макар и по свой собствен начин.

Докато общата представа е, че дамите отегчено очакват мъжете им да им обърнат малко внимание след края на поредния мач, искам да ви отворя очите за една стабилна група жени, които не просто не мърморят на милото в разгара на полувремето, ами са способни да се ядосват колкото него, че и повече на несгодите на любимия отбор. Това са жените, които

гледат футбол не заради половинката си, а за собствено удоволствие и могат да изредят имената на футболистите от поне два световни отбора.

Освен това знаят какво е засада и могат да я засекат досущ като отегчен руснак пред монитор в апаратната в Москва. Може да ви се струва, че такива жени не съществуват, може наистина да са рядкост, но ги има. Ето няколко отличителни белега, по които ще я познаете.

ТЯ ВИНАГИ КАЗВА: ,,ХАРЕСВАМ ГО САМО КАТО ФУТБОЛИСТ‘‘

Да, тя може и да се захласва по перфектното му тяло и да намира начина, по който дриблира с топката, за ужасно привлекателен, но няма да си го признае. Защото се интересува единствено от броя на головете, вкарани през последния футболен сезон и точно какви са му шансовете да вземе Златната топка тази година. Да си признаем, футболистите наистина са привлекателни, макар и по необясним начин. Не може да е заради страстоубийствените шорти или потта, или храченето на терена, сигурно е заради хилядите, които харчат за поддръжка на външния си вид – пълна мистерия. Но една истинска футболна фенка никога няма да се разсее с нещо толкова повърхностно като прическата или плочките на корема, които футболистите показват, уж небрежно избърсвайки потта с фланелката си.

ТЯ ЧЕСТО ГЛЕДА МАЧОВЕ САМА

Много мъже се дразнят, когато приятелката им показва футболните си пристрастия, пищи или се насълзява, когато Меси изпуска дузпа. Струва им се страшно позьорско. Сигурно е заради необичайно високите децибели, които достига в моменти на истински афект. 

Но когато гледа мачовете сама, няма кой да поставя под въпрос изтънчения ѝ футболен вкус. Също така си спестява виковете на любимия, когато тестостеронът е твърде много, а головете са в изобилие. Лошото е, че няма и кой да ѝ отваря очите за някои тънкости във футбола и това ме навежда на следващия признак.

ТЯ ВИНАГИ СЕ КОНСУЛТИРА С БАЩА СИ

Дори и най-запалената футболна фенка има нужда от допълнителна информация, за да не се налага да я черпи от бисерите на коментаторите. Но ако попита гаджето, има шанс той да не ѝ обърне внимание. За брат, братовчед или друг роднина дума не може да става.

Бащата, от друга страна, винаги е насреща за всякакви нелепи въпроси

и в рамките на един телефонен разговор може да проведе мини безплатна лекция по въпроса, кой има най-големи шансове да стигне до финала и защо. Също така ще се окаже цяла енциклопедия за всякакви въпроси, свързани със световния футбол, и накрая ще те накара да се зачудиш как мъжкият мозък побира толкова много привидно ненужна информация.

ЛЮБОВТА Ѝ КЪМ КЛУБНИТЕ ОТБОРИ Е НАСЛЕДСТВЕНА

Ако бащата е бил от „Левски“, тя си остава левскарка до живот, дори и да не знае защо. Футболните пристрастия са наследствени като трапчинка на брадичката.

ЗА НЕЯ ФУТБОЛЪТ НЕ Е ПРОСТО РИТАНЕ НА ТОПКА

Винаги ще излезе със странно за случайния наблюдател изказване от сорта на Неймар сигурно не е виждал приятелката си отдавна и затова се затруднява да уцели вратата. Или: момчетата са под голямо напрежение, затова се ритат така злобно по терена. И това не са просто наивни изказвания на непросветен за футбола зрител. Тя просто винаги ще търси начин да извини любимия си футболист и не може да приеме, че футболът е само игра, в която тестостеронът е 12-и, че дори и 13-и играч.

Положението през последните няколко седмици от началото на Световното първенство ми напомня за една популярна картинка във фейсбук от едно време, която казваше, че има жени, които шофират перфектно, правят секс за една нощ, псуват като каруцарки и… гледат футбол, разбира се. И не искам да проповядвам феминизъм, защото не му е времето за това. Просто си отваряй широко очите за изключенията от изкуствено създадените правила.

Взаимоотношенията между половете са си сложни и без да се намесва футболът, повече по темата тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *