5 звезди, които угаснаха завинаги точно на Коледа

За някои легенди Рождество Христово се превърна в тъжен помен

0 коментара Сподели:

Какво е общото между Джордж Майкъл, Джеймс Браун и Чарли Чаплин? Те са едни от най-талантливите артисти на всички времена.

Също така са починали навръх Коледа. Шокиращо скорошно изследване показва, че шансовете да се споминеш по празниците рязко скачат. Причините за тази драстична фатална процентна вероятност са вътрешни (вярвате или не, празниците са свързани със стрес, а напрежението доказано убива) или външни (намален персонал в бърза помощ и по-лоши лекари на смяна). Макар да има примери за селебрити смърт на почти всеки празник (Ханк Уилямс на Нова година, Марвин Гей на 1 април и Хари Худини на Хелоуин), кой знае защо звездите, починали на Коледа, след себе си винаги оставят една особена тъга.

Ето кои артисти са починали на Коледа:

Джеймс Браун

През 2006 от застойна сърдечна недостатъчност ни напусна бащата на соул музиката Джеймс Браун след кариера, разпростряла се на 6 десетилетия и хитове като Get Up (I Feel Like Being A) Sex Machine,I Got You (I Feel Good)и Papa’s Got A Brand New Bag. Неуморният изпълнител не слиза от сцената до самия край, като в последното си интервю от болницата в Атланта е убеден, че ще го изпишат след броени дни,

навреме за двете му новогодишни шоута.

След смъртта му пък се разрази съдебна битка за правата върху музиката му измежду всичките му 9 деца, която продължи… 12 години.

Дийн Мартин

Най-добрият приятел на Франк Синатра, основен член на Дъ Рат Пак и без съмнение най-готиният от всички тях, неслучайно извоювал си прякора The King of Cool. Изпълнителят на хитове като Memories Are Made of This, Everybody Loves Somebody и That’s Amore има цели три звезди на Алеята на славата в Холивуд, също така три брака с четири деца от първия и три от втория. Дийн Мартин умира от рак на белите дробове, като докрай остава страстен пушач.

Също така негов е и цитатът „Снощи толкова се напих, че като паднах, не уцелих пода“. Истински гъзар.

Чарли Чаплин

В епохата на нямото кино има само една звезда в Холивуд и тя е Чарли Чаплин – човекът, който режисира сам филмите си, пише сценариите, продуцира, монтира, играе главната роля, прави каскадите си и дори пише музиката. До ден днешен негови герои като Великият диктатор и Скитника са сред най-разпознаваемите образи в киното, а хуморът му е вдъхновил не един и двама модерни комици.

Чаплин си отива на възраст от 88 през 1977, навръх Коледа,

като по това време е най-богатата кинозвезда с паричния еквивалент на 400 000 000 долара сега в етап от историята, когато 1 милион все още се счита за баснословна сума пари.

Ърта Кит

Изпълнителката на едно от най-великите коледни парчета на всички времена Santa Baby Ърта Китсъщо ни напусна на 25 декември през 2008. Навремето Орсън Уелс я е нарекъл „най-вълнуващата жена на планетата“, защото не се побира в едно определение – тя е певица, актриса, танцьорка, комедиант и пърформънс артист, носителка на три награди „Еми“ и номинирана за „Тони“. Ърта Кит също така е неуморна активистка за правата на малцинствата, жените и доста непопулярно през 50-те открито подкрепя LGBTQ, което по това време се смята за нещо, унищожаващо кариери.

Напук на всички Ърта Кит не спира да прави хит след хит, като даже става диско дива през 80-те на преклонната за шоубизнеса възраст от 55.

По-думите на дъщеря ѝ, вместо да си отиде от този свят спокойно, Ърта Кит използвала последния си дъх, за да почине с песен на уста.

Джордж Майкъл

Сред всички тези загуби една от най-шокиращите е може би тази на Джордж Майкъл през 2016. Изпълнителят на плеяда от вечни вселенски хитове като Wake Me Up Before You Go-Go, Careless Whisper, Faith, Freedom! ’90, Don’t Let the Sun Go Down on Me, Jesus to a Child, Fastlove, Outside и Amazing си отива едва на 53 с причина за смъртта сърдечна недостатъчност, за която годините пиене и ексцесии с наркотиците със сигурност са допринесли. По странна ирония на съдбата той също е автор на емблематично коледно парче, а именно Last Christmas на Wham!. Новината за смъртта на Джордж Майкъл толкова потриса феновете, че те спонтанно започват да изпълняват въпросната коледна песен като трибют навсякъде по улиците на Острова, като

сред най-запомнящите видеа е как цял стадион пее в един глас Last Christmas от трибуните.

Почувстай камбаните, погледай вятъра за Димо Стоянов от P.I.F.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *