10 любими неща от 2020: Иван Шопов

Експериментите на Иван в полето на нетипичните звукосъчетания продължават с пълен напред

0 коментара Сподели:

Енчо Найденов, Ивайло Петров

2020 е към края си и независимо от чувствата, които бълбукаха в нас през последните 12 месеца, е време да теглим чертата и да я поръсим с поне малко блясък. В озъбени времена, дори без да искаме, се обръщаме към любими неща, които честно ни помагат да намерим дефиниция на усещания, да се сложим в контекст или поне да се спасим за кратко от празнотата на дните. По този повод поканихме 10 човека, които се отличиха през последните 12 месеца, като подарък от финална доза вдъхновение за теб, прескъпи ни читателю. Личности, които постигнаха чудеса през тази година и показаха, че не трябва съвсем да я задраскваме от календара на вечността. 

Ето с какво хубаво ще запомним 2020 година през призмата на актриси, гримьори, фотографи, музиканти, готвачи, стенд-ъп звезди, Фейсбук знаменитости и един криейтив директор на рекламна агенция.

Името на Иван Шопов се носи из популярното пространсто в унисон с фолклорната електроника, която от години е намерила място в слушалките на меломани от близо и далеч.

Експериментите на Иван в полето на магнетичните звукосъчетания продължават с пълен напред и съвсем скоро ще можем да чуем тези неповторими комбинации в дебютния албум на новия му проект Trigaida. Познаваш го от колаборациите му с Теодосий Спасов и албумът "Канатица" с група "Авигея", но Иван е всестранно развит талант, така че нямаме търпение да разберем повече за любимите му моменти от 2020 година. 

Песен/Албум

Любима песен за мен тази година е песента „Слънцето трепти“ от предстоящия ни албум с новия ни проект TRIGAIDA. Очаквайте го в началото на 2021-ва.

Снимка: Енчо Найденов

Трудно ми е да избера само един любим албум за 2020, затова ще посоча два: Valance Drakes – Freedom Is Its Own Kind Of Salary и Szun Waves – New Hymn to Freedom.

Филм 

Не съм гледал нито един филм открай докрай тази година освен части в youtube / Сериал – същото като с филмите, но изгледах много клипчета на любими стенд ъп комици като Джордж Карлин и Стиви Хюджис.

Книга

Предимно техническа литература, свързана със създаването и обработката на звук.

Снимка: Енчо Найденов

Човек

Дъщеря ни Ева, която вече е на година и половина и е най-прекрасната причина да не ми остава време за филми и книги.

Храна / Напитка

Еклерите на сладкарница Cherry by Mary във Варна. Напитката е Clubmate, но и капучиното на кафе KUSH, приготвено от Марина, също е част от хубавите неща.

Снимка: Енчо Найденов

Събитие 

Няколко са 🙂 Изложбата ни с Георги Маринов – „Ритъм“, на която показахме наши графики в галерия DOZA в София и галерия Серякова къща в родния ми град Троян. Концертът ни с TRIGAIDA в Троян през септември и представянето на новия ни албум с Димитър Бодуров на фестивала „Радар“ във Варна през октомври.

Място

Смесите над село Черни Осъм. Обожаваме да се наслаждаваме на спокойствието там със съпругата ми и дъщеря ни.

Постижение

Отново няколко 🙂 От началото на карантината до юни издадох нов албум с Димитър Бодуров, създадохме нова музика и проекта TRIGAIDA с талантливите Ася Пинчева (вокали) и Георги Маринов (гайда), който успяхме да завършим и скоро ще го чуете 🙂

Снимка: Ивайло Петров

Хоби (свободно време / нещо, за което най-после сте намерили време или сте открили)

Завърнах се към сутрешната ми медитация. Прекарвам повече време със семейството.

Интернет откритие (любим ап / интернет тенденция / YouTube човек или канал) 

Всеки ден откривам нови и нови вдъхновяващи хора и канали и се стремя да попивам възможно най-много полезна информация.

Последното такова откритие е отпреди 2 дена – Brian Lucey, мастеринг инженер от САЩ, в който открих сходен подход на работа и мислене и много, много нови знания.

Направи си здравословна закуска

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *