10 любими неща от 2020: Надя Брайт

Привидната миловидност лъже

0 коментара Сподели:

2020 е към края си и независимо от чувствата, които бълбукаха в нас през последните 12 месеца, е време да теглим чертата и да я поръсим с поне малко блясък. В озъбени времена, дори без да искаме, се обръщаме към любими неща, които честно ни помагат да намерим дефиниция на усещания, да се сложим в контекст или поне да се спасим за кратко от празнотата на дните. По този повод поканихме 10 човека, които се отличиха през последните 12 месеца, като подарък от финална доза вдъхновение за теб, прескъпи ни читателю. Личности, които постигнаха чудеса през тази година и показаха, че не трябва съвсем да я задраскваме от календара на вечността. 

Ето с какво хубаво ще запомним 2020 година през призмата на актриси, гримьори, фотографи, музиканти, готвачи, стенд-ъп звезди, Фейсбук знаменитости и един криейтив директор на рекламна агенция.

Стендъп комикът Надя Брайт е природна стихия, която може да помете с думи всичко, изпречило се на пътя ѝ.

Привидната миловидност лъже. Хуморът ѝ е неподправен, пълен с болезнени истини за живота, а ако някой от публиката има неблагоразумието да си отвори устата – после дълбоко съжалява. Все пак, преди да открие таланта си зад микрофона, Надя Брайт е завършила психология. Също така се занимава с човешки ресурси и пилатес.

Преди да ни разкаже за творческите си търсения и артистични премеждия през годината, тя държеше да предупреди:

„Признавам си – много се замислих над този списък. Толкова много, че ме заболя главата от мислене. Почти цялата година устойчиво не ползвах мозъка си. Само поддържах нормалната му телесна температура. Имах надежда, че когато пак ми потрябва – от желето в главата ми ще се произведат мисловни вълни. Произведе се последващият списък, бъдете емпатични.“

Ето любимите неща на Надя Брайт през последните 12 месеца:

Песен

Тук на първо място ултимативно поставям My life is going on на Cecilia Krull от саундтрака на La Casa de Papel. Песента казва точно това, което имах нужда да чуя – „К‘вото и да стане – животът продължава“. И верно – той си продължава. Ще спре някога, де. Но сега си върви.  Тъкмо да свърши годината и Иво Димчев извади „Кажи како“. Целият ми темперамент в една песен. Не съм спряла да я танцувам.

Любим филм / сериал

По принцип съм повече по книгите. Но не и тази година.

Тази година имах нужда някой друг да ми е нарисувал картините и да е обяснил думичките и аз само да си гледкам.

Затова през 2020-а изгледках повече филми, отколкото в целия си живот досега. Харесаха ми много от тях. Голяма част са направени преди 2020-а, просто аз не ги бях гледала… Сега съм в настроение да ви препоръчам Sergio, The Crown, The Two Popes и Big Little Lies. Любов и мъдрост да има, ако друго не дават.

Любима книга

Както казах, тази година ме обърна и почти нищо не прочетох, признавам си. Просто не можах да се концентрирам достатъчно. Ужасно много харесах „До последен зъб“ на Тео Чепилов. Освен нея изчетох на един дъх „Инцидент в Мадрид“ на Мария Пеева. Някак естествено преоткрих Жоржи Амаду. Явно от това съм имала нужда. Обожавам лекия начин, по който разказва пищните си истории. „Доня Флор и нейните двама съпрузи“ дълго присъстваше сред книгите ми за четене.

Любим човек

Любимите ми хора през 2020 година са докторите, които издържаха и продължават да издържат на нечовешко натоварване. Огромно благодаря. Благодаря и на учителите, които са поставени в тотално недружелюбни условия, но успяват някак нещо да избутат. Дейв Шапел ми е любим не само тази година, но сега особено имах нужда да го гледам.

Храна / напитка

Господи, тази година изядох и изпих света! Дайте ми всичко!

Тесто, сладко, шоколади, месо, вино, бира, чипсове… Опекох хиляди кексове и баници, маслени теста и всякакви пържоли… Любимата ми храна беше „да има!“. Любимите ми напитки – кока-кола без захар, бира (алкохолна и без) и вино. 

Събитие 

Хора, какви събития?! Изборите в Щатите ме развълнуваха много… Иначе имам две събития, които пазя в сърцето си от тази година. Едното беше стендъп комедия, която правихме на хижа на Витоша. Спазихме социалната дистанция, умрях от студ, смяхме се страшно много. Другото събитие се случи онлайн, по време на локдауна. Благотворителен стендъп, в който участваха различни хора, не само комедианти. Помогнахме, смяхме се, свързахме се през интернет. Дано скоро да сме заедно. Също един онлайн концерт на Андреа Бочели… Божествена работа е това. Надявам се, че някога ще го слушам на живо.

Място 

По принцип сърцето и душата ми хвърлят котва в Рим. Но от няколко месеца необяснимо копнея за Мадрид. Искам скоро пак да усетя неговата атмосфера. Месеци наред гледам снимки от този град в Инстаграм… Искам там бе, хора!!

Постижение 

Много ми хареса как едни хора полетяха до Марс.

Също ми хареса как 2–3 компании казаха „Какво? Ваксина ли сте искали? Ма така кажете, бе…“ и просто извадиха ваксина за непознат вирус.

Хоби

Хобитата ми са – четене, пилатес, шах, говорене по телефона (тъпо малко, но поне съм искрена). Не мога да кажа, че се счупих от полезно запълване на времето… Съвсем не мога да го кажа. Обаче открих писането тази година. Догодина ще видим дали това, което пиша, става за четене…

Интернет откритие

Шах онлайн, купих си абонаменти за няколко америански издания, започнах да поръчвам почти всичко с доставка до вкъщи… Определено прекарвам много повече време в Интернет от преди. Надявам се, когато дойде времето да затворя лаптопа, да мога да го направя доброволно и без чужда намеса. И …. Мислех, да не ви казвам, но… Открих и ТикТок. Мисля, че най-големите излагации предстоят. Готова съм за 2021-ва!

А това са нашите, редакторски, любими неща

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *