10 любими неща от 2020: Ангел Искрев

Носят се слухове, че се чувства най-уютно на хижа Мазалат, че знае тайната на френския омлет и че си намира копирайтъри в Туитър

0 коментара Сподели:

Йохана Траянова

2020 е към края си и независимо от чувствата, които бълбукаха в нас през последните 12 месеца, е време да теглим чертата и да я поръсим с поне малко блясък. В озъбени времена, дори без да искаме, се обръщаме към любими неща, които ни помагат да намерим дефиниция на усещания, да се сложим в контекст или поне да се спасим за кратко от празнотата на дните. По този повод поканихме 10 човека, които се отличиха през последните 12 месеца, като подарък напоен с финална доза вдъхновение за теб, прескъпи ни читателю. Личности, които постигнаха чудеса през тази година и показаха, че не трябва съвсем да я задраскваме от календара на вечността. 

Ето с какво хубаво ще запомним 2020 година през призмата на актриси, гримьори, фотографи, музиканти, готвачи, стенд-ъп звезди, Фейсбук знаменитости и един криейтив директор на рекламна агенция.

Ако следваш Ангел Искрев в социалните мрежи, то със сигурност знаеш, че е богът на малките неща, големите реклами, лютите чушки и пътя по Керуак. В плиткоумното море на фийдовете ни той се отличава с остроумие, порязващо битието като Екскалибур.

В LinkedIn го наричат ridiculously creative и има защо: през 2018 година със Сава Ахмаков основават proof. agency (където е криейтив директор, бел.ред.) и оттогава редовно ги откриваме в маркетинг бюлетина на „Капитал“, все по приятни поводи.

A posteriori за последните две години печелят над 50 награди (като само за тази година са 16 международни) от формати, сред които Ad Stars, Epica Awards, IAB MiXX Europe, Lisbon Ad Fest, White Square и други.

Носят се слухове, че се чувства най-уютно на хижа Мазалат, че знае тайната на френския омлет и че си намира копирайтъри в Туитър.

За дългите преходи в планината, смислената музика и умението да бъдем търпеливи – четете нататък. 

 

Песен / Албум

Small Things на Ben Howard, защото ме сваля на земята, когато съм прекалено щастлив, и ми импонира чудесно, когато не съм, което е твърде често. На албума, от който е тази песен, пропътувах цяла Шотландия, а Шотландия е муци.

Филм / Сериал

Chef’s Table на фирма Netflix. Защото ям с очи — не само храна, но и кинематография. Там и двете са уау.

Книга

В карантината една вечер пуших неща и се сетих за тази класика. Препрочетох я за една нощ. После много от лятото ми беше по пътя.

Човек

Овчарят Стамен от село Манолово. Ходех от хижа Мазалат към Голям Кадемлия, почти умирах за вода. Стамен ми намери в някакви тайни долапи. После наряза прясно сирене, сипа ракия, това бяха най-хубавите два часа през годината.

Храна / Напитка

Френски омлет. Научих техниката в карантината, много ме привличат простички неща както в рекламата, така и в готвенето — колкото по-простичко, толкова по-хубаво. Тук има само масло, три яйца и много техника. После спрях въглехидратите и това се превърна в основната ми закуска тази година.

Събитие

Дигитализирането на събитията и обученията. Страхотно е, преподаваш по гащи и ядеш миш-маш в почивките.

снимка: Йохана Траянова

Всичко си върви дори по-добре от преди. Надявам се всичко това да остане завинаги.

Място

Хижа Мазалат — специално място, което може да бъде описано само с една дума: уют.

Постижение

От известно време се опитвам да съм по-търпелив. Тази година станах по-малко нетърпелив. Освен това се радвам, че започнахме годината с 14 души в екипа и я завършваме с 25, още една агенция и продъкшън хаус. Факю, туенти-туенти.

Хоби (свободно време / нещо, за което най-после сте намерили време или сте открили)

През тази година много повече пъти можах да кажа „обичам те“ на планината.

Винаги съм бил свързан с нея, но тази година успях да направя нещо, което искам от години — да съм всеки уикенд от лятото там.

Интернет откритие (любим ап / интернет тенденция / YouTube човек или канал)

Открих трима от копирайтърите в агенцията в интернет. Единият в YouTube, другите двама в Тwitter

2020 година беше:

 Година, която съчета няколко в една, но все пак има нещо перверзно — но по хубав начин, да си живял във времена, които ще бъдат запомнени завинаги. Не?

 
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *