2020 от светлата страна: не беше ли всъщност една добра година?

Със сигурност можеше и по-зле

0 коментара Сподели:

Със сигурност настоящата година няма да остане в спомените ни като нещо, към което да се връщаме отново и отново. Нямаше вълнуващи екскурзии, партитата се брояха на пръсти, а топлите и приятни моменти останаха затрупани някъде там, сред купищата часове, прекарани в скука и притеснения. И все пак всичко си има добрите страни, даже и 2020. В следващите редове сме се опитали да компилираме доза позитивизъм, с която да изпратим подобаващо годината.

Най-вероятно вече не помните, но 2020 започна с притеснения за Трета световна война.

Пандемия, не пандемия – можеше да е по-зле!

Всички сбъднахме мечтата на хората от крайните квартали – работим по джапанки и анцуг, при това без риск да си загубим положението в обществото. Маските станаха новите огромни черни очила – даже правят някои от нас особено красиви. В тази връзка яко спестихме от грим, фитнес, мода и общо взето – всичко, различно от доставки.

Социалната дистанция се оказа идеален начин да направим пролетно чистене на списъка с приятели. Също така цялото ненужно фамилиарничене с разни незначителни познати по улицата за щастие отиде при птицата додо и динозаврите. Едно кимане и тва е, стига им толкова. Плюс това, ако не искаш да поздравиш някого, вече имаш тази опция – стига да го отиграеш добре. Никой не е сигурен кой кой е – с тия шуби и маски.

Забавно е как вече чукване с юмруче е официален поздрав на всяка корпоративна бизнес среща.

Оказа се, че плановете са излишни.

Винаги сме го подозирали, но вече се убедихме на 100% и яко си отдъхнахме. Получихме еднозначен отговор на въпроса „Къде ще ходим?“. Ами никъде – ето къде!

Най-безстрашните и социално недистанцираните не могат да се оплачат. Опции за избухване имаше: от нелегални рейвове до целодневни суинг партита. Хората си партят. Като за последно. Даже и най-тъпото парти сега вече ни се струва страхотно, нали?

Сериалите станаха новите филми, новата телевизия, новото всичко.

Толкова много и толкова яки, че нищо чудно да ни трябва още една пандемия да ги изгледаме всичките.

Дай да сме реалисти – хоум офисът не е никакъв офис. Много по-яко е. Единственото, което ни липсва, е безплатното кафе. Всичко друго се оказа, че може да се прави по Zoom. Никой вече не ти краде и запалките.

Имаше странни приключения, примерно филми под звездите и автокино. В тази връзка нямаше филмови премиери цяла година и никой не усети липсата им. Смятай. Ако не броим Tenet, де.. Два часа и половина пичът обясняваше, че е главният герой, и накрая се оказа… главният герой! Е, тва се казва туист. Иначе чудесно преследване наопаки. В Перник опитите да го повторят продължават. Все пак какво да ги правиш иначе тия празни улици?

Tiger King. Вече се чувстваш по-добре за своя собствен живот, нали?

Без връзка – Криско си призна за чалгата.

Чакаме с нетърпение следващото му „сензационно“ разкритие.

Междувременно Dua Lipa, Lady Gaga и Taylor Swift правиха яка музика. Beyoncé разби. Billie Eilish съвсем.

TikTok ни дари с един безграничен океан от простотия. Някои само си топнаха краката, други не спряха да сърфират по цял ден, трети едва не се удавиха в собствената си глупост.

Затвориха много от местата, където и без това не ходехме. За съжаление затвориха и тези, в които евентуално бихме ходили. Тъжно, но факт.

Сега трябва да подкрепяме малкото, които са останали.

Говорете каквото искате, всички ще излезем от 2020 много по-умни. То не бяха онлайн семинари, курсове, мастъркласове, безброй видеа как да си направиш това и онова. Всички почнахме с толкова много нови хобита, че ще ни изкарат поне два живота.

Cyberpunk 2077. На кой му трябва истински свят, като си имаме точно този виртуален?

Видяхме домовете на всичките си приятели. Това доведе до серия от ремонти и всевъзможни напъни за одекоряване, но пък всяко подобрение и реновация е стъпка в правилната посока. Все пак в началото на годината повечето нямахме дори маса вкъщи, сега всички имаме поне един работен кът. Някои гъзари имат дори инстаграм корнъри.

Ако преди това не общувахме със съседите, сега съвсем изгубихме контакт. И не, изобщо не ни липсва звъненето на домоуправителя. В тази връзка най-хубавото нещо на карантината беше, че рязко изравни лайфстайла на всички ни. Тези, на които завиждахме, паднаха на нашето тъжно ниско и битово ниво. Усещането беше… просто страхотно!

Нямаше „Евровизия“. Даже само за това си струваше да изтърпим пандемията.

Най-добрите галерии отвориха врати за безплатни виртуални турове. Най-добрите готвачи пък започнаха да дават уроци онлайн. Е, много от не толкова добрите също, но тук вече идва моментът на личния избор и старанието при правенето му.

Много от най-любимите ни диджеи се счупиха да пускат от къщи – за нас и само за нас. И тази година не ходихме на Ибиса, но поне имахме добро оправдание.

Времето се оказа, че наистина (за добро или лошо) е най-важният ресурс. Тази година ни научи на търпение. Също така започнахме да ценим колко големи са всъщност малките неща в живота.

И най-хубавото сме оставили за накрая:

2020 почти свърши. На оцелелите – честито!

Не го мисли чак толкова много, ето как да си стоплиш душата

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *