5 начина да усетиш духа на хюга и да стоплиш душата

Датският начин за релаксация този сезон превзема България

0 коментара Сподели:

Всички живеем за онези специални моменти, които заздравяват връзката със семейството и топлят душата. Датчаните в безкрайната си мъдрост наричат това явление „хюга“. Естествено, думата няма превод на български, но се върти около малките неща в живота и тяхното безкрайно голямо значение – онова магическо място, където времето и пространството се сливат в една божествена топлина и идилия. Хюгата е като щастието, няма еднозначна рецепта, но съществуват трикове, които гарантирано помагат за постигането.

Тази година обръщаме поглед към хюга – датското изкуството да се наслаждаваш на живота и да откриваш щастието в малките неща, благодарение на Carlsberg, в чиито бутилки откриваме удоволствието от нещо на пръв поглед малко и обикновено, но което прави моментите с близките ни хора наистина специални.

Ето кои са любимите ни хюга моменти:

Обградете се с позитивизъм

Напоследък е трудно да виждаш чашата с бира винаги наполовина пълна, но някои хора успяват. Поканете именно тях, а нека за другите съобщението „да не се е изпратило“. Хюга значи уют, а нищо не го създава, както правилните хора на правилното място.

Приберете телефоните

Страхът да не изпуснеш нещо е бичът на съвремието. Непрекъснатият поток от информации и нотификации също така е антихюга. Решението е едно и единствено: телефоните остават в джоба, при това с изключен звук и вибрация. Няма да ти се вярва колко интересни ще са разговорите после.

Сложете дълги чорапи

Винаги ефикасен трик, за да се почувстваш където и да било като у дома си, е класическият мек чорап, home edition. Може да се носят вкъщи или да калкулираш по чифт в парти бюджета, важното е всички да са, както казват бабите, „по терлици“. Светлина на свещи е чудесен бонус.

Гледайте тематичен филм

Семейството си е семейство, приятелите – приятели, но филмите… това вече е кино. Не търсете логика и смисъл, най-яките неща в живота трябва да почувстваш, а не да разбереш. Това е хюга есенцията. Ако се затруднявате в избора на топла комедия, спокойно – изписали сме терабайти по темата. 

Отворете си по бира

Не толкова тайната, но определено магическа съставка на всяко хюга събиране е бирата. Въпреки минусовите температури навън датският начин е Carlsberg: датският пилзнер, роден от една пивоварска традиция с многовековно наследство и вечното търсене на съвършенството. И всичко това, за да си кажете „Наздраве“ с чаши, пълни с хюга.

Ето тук има 10 филма със Скарлет Йохансон.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *