Каквато държавата, такова и #МeТoo-то

Първият опит да се пренесе у нас движението срещу сексуален тормоз за съжаление е пълна пародия

0 коментара Сподели:

Самият факт, че участници в първия скандал за сексуален тормоз в България са Мартин Карбовски и Миглена Каканашева – Мегз, те кара да се чудиш да продължаваш ли да четеш по темата. Не че нещо, но в световен план #MeToo разобличи чудовища, които системно, в продължение на години са злоупотребявали с власт и положение. Имаше фрапантни случаи на сексуално насилие, съсипани кариери, жени, докарани до психически срив. Истории, от които буквално ни се изправиха косите. Родното #MeToo гръмна преди няколко дни с пост във Фейсбук, където Мегз разказа шокиращата (най-вече в нейната глава) история на отношенията си с Мартин Карбовски.

С един трогателен първолашки плам проследяваме вълненията ѝ от запознанството с идола Карбовски до възможността да работят заедно, която по нейни думи е била сложена на масата с условията „Няма секс – няма предаване“.

В доказателствената част на поста има селекция от скрийншоти,

в която виждаш, че не става дума точно за сексуален тормоз – това са двама души, които опитват да имат някакви отношения, но не могат да разберат какво точно иска другият. Нормално, случвало ни е се е на всички. Аз лично непрекъснато попадам в капана на „хайде да бачкаме“, което в главата на момчето се оказва съвсем друг вид работа. Тогава начертавам линия в пясъка моментално и ако тя бъде пресечена, прекъсвам отношения, блокирам човека, забравям проекта. Животът е прекалено кратък да се занимаваш с психопати. Явно при тези двамата това не е случаят. Имаме уговорки за виждане, държане на сметка за бивши, изобщо все индикации, че това никога не са били единствено и само колегиални отношения. Колкото и жълтите медии да напомпаха заглавията със „скандални“ и „шокиращи“, реално нищо толкова изненадващо няма в ситуацията

– палав чичко телевизионер полазва мацка, 20 години по-млада от него.

Нито повече, нито по-малко. Карбовски е казвал по-големи глупости в ефир, така че стилът му е ясен – няма какво да се изложи повече, даже няма нужда от експертиза: изказът си е неговият на 100%. Откъде е тръгнала заблудата, че именно това е най-големият морален стожер на републиката, за мен е пълна мистерия. Говорим за човек, чиято кариера е стартирала с „разследваща журналистика“, която се изразява в поръчване на проститутки и опитване на хероин, за да се пренесе в телевизията с интервюта на пъстра палитра от криминално проявени антисоциални елементи. Най-високото признание, което той е получил през годините, не е наградата „Черноризец Храбър“, а честта да си има собствен кючек, в който „Карбовски“ се римува със „Сваровски“.

Самата Мегз пък има толкова много скандали зад гърба си, че в сравнение с нея Ники Минаж изглежда монахиня. Не е редно човек да се подиграва на чуждото нещастие, но частта, в която пияните, пипащи се жени я изгонили и после трябвало да вика СОТ (не полиция, СОТ), за да си вземе портмонето, много ме умили, по един безкрайно тъжен начин. Тонът на разправията естествено стана махленски на секундата и по стара традиция се включиха случайни минувачи. В случая „Мис Плеймейт“ Нора Недкова, която явно е таяла към Карбовски същата ненавист като към макароните и майонезата. Чула-недочула, тя пусна поредната доза „шок и ужас“ – скрийншоти как държи сметка на Карбовски какво се излъчва в предаването, а за сексуалната тема даже няма и намек. Можем само да заключим, че щом е участвала, явно нещо се е случило, няма обяснение.

Проблемът, че като се злоупотребява с нещо толкова важно и определящо за света в съвремието като #MeToo движението, вместо да се помогне и да се окаже подкрепа на истински жертви от сексуалния тормоз в телевизията (който съществува и е публична тайна), всъщност се прави евтина сензация за нещо по-скоро напомнящо за недоизяснените бартерни отношения между лишени от морал хора. Също така таймингът няма как да е по-грешен – в момент от историята, когато всеки има случай на болен от ковид в близкото си обкръжение, а линейки и катафалки летят из центъра на София, някой намерил за нужно да ни занимава с опитите си да привлече внимание върху себе си. Да се надяваме, че моментът за истинските разкрития ще настане и на бял свят ще излязат историите на всички онези момичета с разбити на малки парченца мечти, които са плакали при сблъсъка си с бг телевизията. Засега обаче, ако може просто да не наричаме това махленско заяждане #MeToo. Някак си не е уместно.

Разхождаме те из историята на Зона Б5.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *