Червеното вино, което избираме тази есен

Bring a bottle

0 коментара Сподели:

„Виното съдържа истина, но никога няма да я срещнеш сред съставките, изброени на етикета“, казва Джош Стерн. А ние опровергаваме твърдението му, като каним на страниците си някои от най-добрите етикети червено вино! Светлина и философия са заключени в бутилките. И нищо чудно, че те правят

всяко меню специално, всяка маса по-елегантна и всеки ден по-цивилизован!

Korten Natura
Мавруд & Рубин

Концепцията на вината Кортен Натура извежда на преден план автентичността и ярката изява на тероара. Гроздето е от селектирани лозови масиви, винифицира се на ръка по класическите методи на малките шата. Резултатът е натурално вино с ярка сортовост. В Korten Natura – Мавруд & Рубин присъстват два от основните червени местни български сортове грозде – Мавруд и Рубин. Усещаме комплексен аромат на червени плодове, а вкусът е хармоничен, с добре балансирани танини и киселини.

Boutique Collection by Domayne Boyar
Мерло и Малбек

В малката им бутикова изба сред лимитирани количества с интересни блендове между класически френски сортове се чувстваме точно като в Haute couture бутик. И тук всяка бутилка е произведение на изкуството, произведено по френска концепция, в лимитирани количества и с внимание към детайла. Бутилката, която дефилира на страницата, е с наситен гранатовочервен цвят; благороден и комплексен нос с акценти на черни плодове, тъмен шоколад и подправки; елегантно и хармонично тяло с кадифени, зрели танини.

Edoardo Miroglio
Cabernet Franc 2017

Този расов екземпляр е пурпурен на цвят, с неустоимо ярки отблясъци. Още в началото на дегустацията усeщаме ароматния му почерк. Свежи акценти на пикантни подправки и черни зрели череши… Вкусовият аромат е доминиран от зрели черни боровинки, касис, елегантно комбинирани с дискретни препечени акценти и пикантни подправки. Отлежало 10 месеца в барици от френски дъб, виното е с вкус с отлична структура и завършек с вибрираща, мека свежест. Спомен за сочни плодове!

Edoardo Miroglio
Mavrud 2016

Тракийската земя под винарската изба сякаш е създадена да ражда грозде. Нищо чудно, че от траките до днес производството на вино е основен поминък тук. Избата е разположена сред обков от 220 хектара лозя, покриващи склона на хълма Свети Илия. Гроздето се бере на ръка, а технологията на производство е класическа. Всички достойнства на това отпиваме заедно с всяка глътка от бутилката. Усещаме аромат на червени плодове, сухи листа, черен шоколад и подправки. А вкусът е истинска хармония!

Винекс Преслав
Rubaiyat

Внимание, внимание: ето един екземпляр със защитено географско указание – Дунавска равнина! Плътно и сочно, с мек и деликатен вкус. Елегантен и свеж аромат на теменужка и къпина, който оставя следа във възприятията ти – нотки на ванилия и подправки. Поискаме ли изискан, но ярък вкус, който да ни накара да се чувстваме ценители, това е виното. А мантрата на бутиковия вкус е Рубаят: традиции, съчетани с модерни еноложки практики и максимум внимание във винопроизводството.

Винекс Преслав
Mavrud De Preslav

Не е нужно да си търсиш повод за среща с половинката или да събереш приятели на вечеря. Това вино е повече от чудесна причина да действаш! Богато, с изявена сортова идентичност, то ще рисува незабравими спомени за орех и мандали от черен шоколад по небцата на твоите „съучастници“. Не се притеснявай, удоволствието не е престъпление. Просто се остави на блажения вкус на виното – плътно и структурирано, с подчертана елегантност и финес. А, и да не забравим: чаши горе! 

Minkov Brothers
Cycle Cabernet Sauvignon 2018

Ако се чудиш защо е толкова ослепителна – елегантната бутилка носи сребърен медал от Decanter World Wine Awards 2020. И има защо! С плътния си гранатов цвят еликсирът от автентичната серия „Сайкъл“ е скъпоценност на масата ни, а интензивният му и богат вкус ни изпълва с очакване. Букет от черен горски плод, черен шоколад, фини подправки и кафе галят сетивата ни, а по небцето ни се разливат меки кадифени танини с дълъг интригуващ финал, напомнящ за зряла къпина. Просто завладяващо!

Старосел
Millesime 2014

Отпиваме от еликсира и климатът в нас става континентален. Топло и сухо лято с добро разпределение на валежите. Мека и топла зима без пролетни слани. Родено от червената глинеста и канелено-горска почва на Тракийската низина, червеното грозде, брано ръчно, се преражда в Сира, Мерло и Каберне Совиньон. Цветът на виното е рубинен, жив и искрящ, с гланц, а ароматът – многопластов, мощен, фин и завладяващ. Добре изразената плодовитост се допълва прекрасно от нюансите на ванилия и какао.

Riverside
Мерло & Каберне Совиньон

Казват, че виното е бутилирана поезия. А Riverside Каберне Совиньон, отлежавало 8 месеца в дъбови бъчви, определено ни превръща в поети. Изпълва чашата ни с дълбок и наситен тъмночервен цвят – сякаш в нея някой бижутер налива десетки шлифовани рубини. Вдъхваме от гърлото й и открояващият се аромат на червени горски плодове с нюанси на ванилия и шоколад ни завладява – спомен за разходка в екзотична гора. Усещаме също подправки и добре интегриран дъб. Тялото е балансирано и хармонично, с меки танини и вкус на презрели плодове и шоколад. Лесно за консумиране вино, с дълъг и приятен послевкус.

Разхождаме те из историята на Зона Б5.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *