Smart придвижване в града с мисъл за нея – Земята ни

Отдавна демонстрирането на лукс със скъпи автомобили се измести от новата мода – лукса да дишаме чист въздух. Ето как да се включиш и ти.

0 коментара Сподели:

Екологичните теми от няколко години толкова силно навлизат в делника ни и честно да си признаем – ние си отдъхваме с облекчение с думите „време беше!“. От медиите, производителите, през големите компании и бизнеса, та чак до модата и козметичните брандове за милиони – всички дружно се замислихме колко и какъв отпечатък оставяме на заобикалящата ни среда. Вече почти от всеки любим наш артикул намираме и еко френдли версия, а устойчивите брандове стават все по-популярни и търсени, защото всеки от нас се стреми с потреблението си да не вреди на скъпата ни Майка Земя.

Остава обаче един от основните и най-големи замърсители –

всички вредни емисии, които се отделят от нестихващия поток автомобили навсякъде по света. Ето защо специално за теб тук селектирахме умните начини за придвижване в града ни, които вредят възможно най-малко или никак на природата, а освен това са добра алтернатива за физическа активност и със сигурност ще донесат много ползи на ума и тялото ти.

BIKE PASSION

Започваме с любимия ни градски герой – колелото.Обожаваме го във всякакви форми и разновидности, а когато говорим за дамите – то се превръща и в моден аксесоар, декорирано с всякакви разцветки, кошове, цветя и какво ли още не.

Колелото на практика оставя нулев вреден отпечатък върху околната среда,

а освен всичко друго ти помага да се раздвижиш, да поспортуваш на път за работа, да избегнеш досадните задръствания и да усетиш вятъра, който да ти помогне да проясниш мислите си преди натоварените задачи. Естествено, за отдадените колоездачи колоезденето е абсолютна религия, а ние напълно ги разбираме. Ето защо тук ти показваме и новата звезда в света на колелетата – Econic One. Econic One не е просто електрическо колело, то е създадено от Eljoy Bikes, или абсолютните веломастъри, които през последните пет години създават електрически велосипеди, за да ускорят прехода на днешните градове към утопията на утрешния ден и да помогнат на Земята да диша една идея по-лесно. Econic One е смарт електрическия велосипед, който е тук, за да завладее града и да преобърне представите за изживяване в природата. Комбинацията от усъвършенствана технология и първокласно представяне на различни терени ти дава пристрастяващо плавно придвижване.

Econic One е 

ПО-БЪРЗ – с мощен мотор, който осигурява изключително представяне в градски условия и гладко офроуд придвижване. Електрическа система, с която стигаш навсякъде по-бързо и по-лесно.

ПО-УМЕН – свързан с мобилно приложение, което проследява локацията на велосипеда и позволява заключването и отключването му с един клик.

ПО-ДОБЪР – поддържа формата ти, запазва околната среда и допринася за по-зелено и по-здравословно пътуване.

Econic One определено е и нашият избор, когато искаме перфектния велосипед.

Нашите приятели от Еljoy ти разказват повече за Econic One тук.

ВЪРВИ КЪМ СЕБЕ СИ

Знаем, че може би не звучи привлекателно да повървиш час или два до работа, но ако наистина разстоянието до нея ти го позволява – моля те, направи го. Ако изминаваме над 10 000 крачки на ден ежедневно, тялото ни буквално ликува – подобрява се кръвообращението, еднорфинът разбира, че трябва да се задейства, а всички мускули, сухожилия и системи в организма ти започват да се събуждат, което е добре за цялостния ти тонус. Ходенето пеш е най-нежният начин да натовариш мускулите и не предизвиква никакви щети на ставите, но освен това според проучване на Калифорнийския университет си е истински катализатор за креативност и добри идеи, които ни хрумват именно докато вървим или правим рутинната си разходка. Дори разстоянието да е малко по-голямо, повярвай ни,

мислите ти и земята, по която стъпваш, ще са ти много благодарни.

ГРАДСКА МРЕЖА

Оставихме този вариант за накрая, защото не можем да кажем, че голяма част от старите ни и амортизирани автобуси спомагат за опазване на околната среда, но все пак, ако всички използваме обществения транспорт, а не пътуваме ежедневно с автомобилите си, със сигурност ще намалим отпечатъка на вредните емисии.

Няма нужда да ти напомняме какво се случи по време на пандемията и как само за месец изключително замърсени мегаполиси си взеха глътка въздух и буквално вече можеше да ги видим без обичайния сив фон от смог и фини прахови частици. Ако имаш възможност да изминеш пеш разстоянието до най-близката метростанция, а след това да ползваш подземната железница, без да се качваш в автомобила си днес, може в края на деня да се потупаш по рамото и да знаеш, че действително си допринесъл. Разбира се, електромобилите са един от предпочитаните варианти, но знаем, че това все още е трудно постижимо за мнозина.

За финал ти казваме

– действай умно и се замисли как да се придвижиш от точка А до точка Б с възможно най-малко вреди за околната среда

и с възможно най-голяма наслада за собствения ти комфорт и ментален кеф. Ние сме с теб!

Ако ти се хапва интернационална кухня. 

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *