3 кулинарни филма за истински любители

Подсигури се с нещо за хапване и сядай пред монитора

0 коментара Сподели:

Един от най-големите кефове на цялото човечество е да си похапва.

А онези, които създават това творение, са направо магьосници. Цялата тази работа с готвенето си е направо мистика.

Понеже и ние обичаме да си облизваме пръстите и да носим радост на сетивата,

отдаваме дължимото на 3-те ни любими филми, в които главният герой е храната. Предлагаме ти докато ги гледаш да се заредиш с провизии, защото със сигурност ще ти се покачи апетита.

Повелителят на кухнята (2015)

В главната роля е неустоимият Брадли Купър.  Със себе си е помъкнал цяла тайфа яки холивудски знаменитости. И всички заедно ни водят в атмосферата на апетитното хапване. А и там, където се случват нещата – в кухнята.  Но не тази на баба ти, а съвсем професионалната среда, където съревнованието между готвачите е движеща сила.

Героят на Купър е истинска рок звезда в света на кулинарията.

Унищожава кариерата си с наркотици и надменност. След като преживява личен катарзис и успява да загърби лошите навици, Адам се завръща в Лондон. Има намерение да възвърне предишните си позиции и да отвори топ ресторант, който да му донесе мечтаната трета звезда „Мишлен“. Да! Става доста напечено. Самият Брадли Купър е доста запален любител готвач и както винаги взима ролята си много насериозно. За да се подготви за нея, той черпи опит от култовия Гордън Рамзи.

Кутия за храна (2013)

Филмът е супер! Обра сума ти награди по фестивали, когато излезе. Освен че историята се завърта около хапването, много други теми се засягат около това. Допълнителен бонус е , че попадаш в екзотичния и далечен свят в Индия. Разнасянето на кутии с храна се смята за едно от чудесата на Мумбай. В продължение на 120 години общност от около 5000 разносвачи осигурява топла и вкусна храна за къщите и офисите в това населено място. Храната се приготвя в домашни условия.

За да се ориентират в лабиринта, който представлява Мумбай, разносвачите използват сложна система от цветове и символи.

Това е единственият начин да се ориентират, защото са неграмотни. Само една на четири милиона кутии е доставяна на грешен адрес съгласно проучванията на харвардски експерти. Ила и Саажан обаче се срещат именно след като кутия с храна бива доставена на погрешен адрес. Саажан е самотен мъж на средна възраст. Жената живее в консервативен анклав на средната класа. Много скоро мъжът възнамерява да напусне Мумбай, тъй като на това място мечтите му са рухнали и той е изгубил всички, които обича. Точно тогава обаче се появява Ила и двамата започват да се борят за осъществяването на една обща мечта. Създавайки си измислен живот, те си разменят бележки в кутиите с храна. Героите съществуват на ръба между реалността на Мумбай и илюзиите, които си създават за него. Как ще завърши това тяхно приключение, в което и двамата се впускат? Филмът е история за малките радости в живота, на които трябва да се обръща повече внимание.

На един черпак разстояние (2014)

Също много любим филм за любителите на вкусното хапване. Докато го гледаш, изгладняваш до смърт. А също така успява силно да те развълнува. Индия отново е замесена. Хасан Кадам е млад готвач с невероятен вроден гастрономически талант. След тежки събития за семейството му те се установяват в Сент Антонен Нобъл Вал. Това е живописно и изискано селце в Южна Франция, където

родът Кадам открива идеално място да се засели и да отвори индийския си ресторант – „Мезон Мумбай“.

Всичко върви чудно, но се появява собственичката на прочутия класически френски ресторант – Le Saule Pleureur. Мадам Малори не е фен на ориенталската култура и възмущението ѝ прераства във война с индийското семейство. Постепенно обаче Хасан потъва все по-дълбоко в света на кулинарията и животът му се превръща в приключение, препускащо от кухня в кухня и от ястие в ястие. Няма да издаваме нататък, защото филмът е много интересен и няма да разваляме удоволствието ти от гледането. 

Това са нашите три звезди „Мишлен“, поставени на екран. Виж ги, особено ако си фен на засуканите манджи и екзотиката. Пожелаваме ти бон апети и приятно гледане!

А ето и някои от екранизациите на книги, които очакваме с нетръпение.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч. 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *