Професионалният път на един аниматор

В новия епизод на „Игрите като професия“ можеш да разбереш как да влезеш в game dev индустрията

0 коментара Сподели:

Много е хубаво да знаеш какъв искаш да станеш, когато пораснеш. В последните 30-ина години това определено не те ограничава само в медицина, право и икономика. Някои от отраслите, които могат да предложат най-голямо заплащане днес, дори не са съществували, когато родителите ти са започвали своя кариерен път.

Ето например огромните възможности, които крие гейминг индустрията.

Ако случайно си изпуснал, приятелите ни от HiСomm имат доста полезна видео рубрика, която можеш да откриеш в YouTube. Всяка седмица редакторите на технологичната медия разговарят с гости от бранша за това, как да започнем кариера, свързана с играенето на игри.

Все пак, ако за пръв път чуваш за рубриката, тук можеш да изгледаш целия първи сезон:

Втори сезон вече тече с пълни сили и новото видео определено ще заинтригува тези от вас, които имат интерес към по-практическата част от гейминг индустрията, а именно аниматорството.

Епизод 4 разглежда в детайли game dev аниматорите и ролята им в екосистемата.

След като Тодор и Никола – познатите водещи, обсъждат на какво играят и какво е привлякло вниманието им, те запознават с Мартин Стоименов – Senior Animator в EA Games. Може би тук е мястото да ти подскажем, че това е една от най-големите game dev компании в световен мащаб.Те са създатели на игри като FIFA, NFS, Battlefield, Mass Effect, както и Plants VS Zombies. Много поколения геймъри са израснали с техните заглавия!

Гледай видеото, за да чуеш от самия Мартин колко е важно да бъдеш активен в търсенето на работа, какво работи аниматорът на видеоигри, как да избереш софтуер и какви са опциите за развитие в индустрията.

Разхождаме те из историята на Зона Б5.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *