Ratched – новият сериал, за който всички говорят

Медицинската сестра, която обичаме да мразим, получи собствен сериал

0 коментара Сподели:

През 1976 One Flew Over the Cuckoo's Nest обра петте най-важни „Оскара“, през 2020 най-шокиращият герой вътре, сестра Ратчед, се завръща със собствен сериал по Netflix. Ratched грабва още в първите секунди с уникални декори, изпипана до последния детайл епоха и сюжет, за който „пълно психопатски“ би било слабо определение. Обратите са на всеки пет минути, така че – без спойлери (за да не ти разваляме удоволствието, няма да кажем нищо).

Ако сериалът ви напомня леко на хита на лятото Hollywood,

това не е случайно – продуцент отново е Райън Мърфи. Иначе в ролята на един от най-зловещите персонажи в историята на киното се е превъплътила страхотната Сара Полсън, носителка на „Еми“ и два пъти номинирана за „Златен глобус“, която най-вероятно помните от 12 Years a Slave, Carol или American Horror Story, колкото да споменем няколко.

В каста също така блести Синтия Никсън с първата си сериозна роля от „Сексът и градът“ насам, която демонстрира завиден талант в ново, по-провокативно амплоа. Не на последно място – тук са и легендите: Джуди Денч и Шарън Стоун, всяка от които владее екрана в собствените си сцени.

Връзката с „Полет над кукувиче гнездо“ сценарно е директна – това е ориджин сторито, което разказва събитията в живота на Милдред Ратчед, преди да се случи сюжетът на филма. Стилистично Ratched по-скоро напомня

съспенса на Хичкок с просторните, спиращи дъха интериори на Кубрик.

Това, което ще те залепи пред екрана, обаче са непрекъснатите туистове (сценарни и буквални – такива със забиване на всевъзможни остриета в неподозирани места). Кръвта се лее в промишлени количества, а стреснато подскачане се случва поне веднъж на епизод.

Конфликтът тип човек срещу системата от оригиналното произведение по-скоро е заменен със сблъсък между нормите на обществото и моралните устои на епохата, но крайният резултат е увлекателна, иронична история, пълна с безброй силни моменти и взривяващ черен хумор.

Сериалът не е подходящ за хора със слаби нервни и психика.

Всички останали обаче яко ще се забавляват. Също така и ще се мразят много, ако не го изгледат точно сега, докато рейтингът на Ratched е горещ до червено.

Тук ти споделяме кои са 7-те най-чакани филма тази есен.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *