Петъ(к)чни легенди: Ясен Тахома

За 12-годишнината на бар ПЕТЪК разказва Яската

0 коментара Сподели:

Бар „Петък“ е институция още от времето, когато слизахме по стълбичките в онова мазе на бул. „Левски“ преди едно десетилетие. Тогава още беше смешно да се бъзикаш, че си в бар „Петък“ в четвъртък. Сега сме там всеки ден, всеки час. Този уикенд те правят 12 години на софийската сцена. Време, в което претърпяха метаморфози, но запазиха най-ценното – контингента. Това са хората емблеми (или както би се изразил един маркетинг специалист – бранд ембасъдърс), които винаги можеш да намериш там. Казват, че едно място трябва да има душа.

За нас душата на бар „Петък“ са именно хората, които го олицетворяват

и които знаеш, че винаги ще откриеш там, отбивайки се „за по едно“. Попитахме ги за култови истории, количество шотове и жълти патета. Все такива, петъчни работи. Използваме случая и да те поканим на партито им, което ще е три дни, както е по Кодекса на труда. От 4 до 6 септември добре познатите ни Xonic & DoLittle, SAVA и всички познати звезди, които историята помни. Продължавай да четеш.

Разкажи ни любим спомен / култова история от любимото барче.

Ох, те са много и все така живеем в момента, че ги забравяме, но мога да споделя, че първата ни задявка с приятелката ми беше в стария „Петък“. А преди близо три години на Нова година в новия „Петък“, се сгаджосахме <3

На колко шота са равни 12 години?

На 120… вида…

Ако петъците не съществуваха, в кой ден щеше да висиш там?

Четвъртък… Не, неделя!

Неделя в „Петък“ е класа!

Какво е нужно, за да ти стане като Петък?

Трябва ми пространство – два етажа, зеленина, усмихнати хора зад бара, вкусни питиета и мистериозни шотки, дартс и джага, жива музика или най-добрите диджеи в страната, да се намира на „Раковски“ и „Гурко“ и името да е изписано с нотичка!

Освен очевидното жълто пате с кого се намирате там?

Намирал съм се с всичките патета в една вана там… Но като цяло със семейството – това широкото, софийското, интернационалното, петъчното.

Как би обяснил какво е бар „Петък“ на някой, проспал последните 12 години?

Ми, преди 3 години по случай 9-ия рожден ден на бара направихме песен, където сме синтезирали доста добре какво представлява, но сякаш пак не е достатъчно – трябва да се изживее. А и оттогава колко вода, бира, шотове и коктейли изтекоха… Не може да се опише с думи, затова тоя уикенд да се видим в „Петък“ и да го преживеем, йо!

А тук ти разказваме защо харесахме Tenet на Кристофър Нолън толкова много.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *