Пет сериала, които да не изпускаме през септември

Поредиците, с които да изпратим лятото

0 коментара Сподели:

Септември несъмнено е понеделникът на всяка година. Посрещаме с неприятното усещане ,че лятото си отива, но освен, че есента се завръща, се завръщат и новите сезони на любимите ни поредици и някои отложени заради пандемията начала на нови сериали .  „Фарго“, един от най-злостните герои в литературата сестра Рачед („Полет над кукувиче гнездо“) и още

интересни предложения в редовната ни селекция в петте най-добрите сериали за месеца.

Fargo

Сериалът „Фарго“ е вдъхновен от едноименния филм на братя Коен от 1996-та година, спечелил „Оскар“. В центъра на предстоящия четвърти сезон, са две криминални банди, които са успели да постигнат един доста крехък мир помежду си – но за  да циментират разбирателството си, главата на афро-американската криминална фамилия Лой Кенън (Крис Рок), предава най-малкият си син на главата на италианската мафия и на кръвния си враг Донатело Фадда. Когато обаче италианецът умира след рутинна операция в болница,  всичко се променя.  Четвъртият сезон на Фарго ни разказва за имиграция, асимилация и сила през 1950-та година в Канзас.  Сигурни сме , че авторът на поредицата Ноа Хоули не би направил продължение, ако не вярва, че идеята му за следващ сезон е достатъчно добра. И това се доказва от думите му:

Мисля, че единствената причина, която ме предизвиква с продълженията и разказването на тази история, е усещането, че

имам още и още неща, които искам да споделя за американската реалност и битие.

През перспективата на една криминална поредица ние сме способни да разглеждаме неща, които са много специфични характеристики на тази страна”.

Рачед

Малко хора, които са гледали през 1975-та година адаптацията на „Полет над кукувиче гнездо” могат да забравят ролята на Луиз Флечър в ролята на един от най-големите злодеи в литературата – сестра Рачед.  Сега оригиналната история на този невероятен образ ще ни бъде показан в сериал на „Нетфликс”, след колаборация между Раян Мърфи и Ян Бренън.

В ролята на Рачед влиза Сара Полсън, позната ни от „Американска хорър история”.

Пристигайки в Калифорния през 1974-та година в търсене на работа във водеща психиатрична клиника, Милдред Рачед се представя като отдадена медицинска сестра, такава каквото би трябвало – но в болница, където се случват странни и обезпокояващи експерименти, елегантната външност на Рачед бива променена от завладяващата я отвътре тъмнина.

The Boys

„Момчетата“ е американска фантастична телевизионна поредица, разработена от Ерик Крипке за Prime Video.  Сатиричният сериал изследва идеята какво би се случило, ако супергероите са се превърнали в „бранд”, в марка, експлоатирана от голяма корпорация.  „Момчетата” със суперсили са инфлуенсъри, по-популярни от всяка възможна звезда и политик. Властта обаче покварява, а това, че никой не ти държи сметка за нищо – още повече. Сериалът се завръща с втори сезон, в който супергероите, които всъщност са си тотални боклуци,  се обръщат срещу „лошите”, които искат да им развалят „известността”.

Имаме и нов член на екипа – Стормфронт, чиято суперсила са бури и светкавици, а славата й се носи предимно онлайн.

Des

Тази нова британска драма в три части проследява историята и залавянето на един от най-опасните серийни убийци в историята на Великобритания – Шотландецът Дес Нилсън.

Делото срещу него започва, след като в тръбите на дома му биват открити човешки останки.

Базиран на романа Killing for Company от Браян Мастърс, сериалът разказва историята през очите на трима мъже: Нилсен, детективът Питър Джей, който се опитва да идентифицира жертвите, и Джейсън Уоткинс като биографа на убиеца.

Връщайки ни обратно във Великобритания през 1980-та, поредицата „Дес” ще изследва как мъж като Нилсен е бил способен само с чар да привлича своите жертви – млади и уязвими жени и как за това е помогнало медийното отразяване на случващото се.

Raised by Wolves

Сай-фай поредица за двама андроиди, които трябва да отгледат човешки деца на непозната, девствена планета, докато едната шепа оцелели хора са пред заплахата да бъдат заличени заради религиозни, фанатични различия. През това време роботите разбират, че всъщност е доста трудна задача да контролират и направляват човешките вярвания и желания.

Мини-сериалът е по идея на режисьора и продуцент Ридли Скот и разказва за едно бъдеще,

в което Земята е станала необитаема, а космически кораб с малък брой човеци е изпратен да засели досега неизвестна планета. Това е нещо като „Малка къща в Прерията“, но в космически вариант и е точно това, което бихме очаквали от Скот да създаде.

А тук ти разказваме защо харесахме Tenet на Кристофър Нолън толкова много.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *