Пет сериала, които да не пропускаме през август

Ужаси, трилъри и епизоди за страшни вируси за най-горещото време

0 коментара Сподели:

Можете ли да си представите, че вече е август, или както светът би го нарекъл според новия Календар на корономаите – Март 2020-а, епизод 6? Навлизаме в нов месец, с нови терзания кое е по-опасно – кихавицата на пича отсреща или редуващите се 31 градуса на сянка с 14 градуса до печката вкъщи. Освен всичко това обаче и въпреки че е „отпускарски“ месец, август ни чака отново с какви ли не сериали – от ужаси, през комедии до антиутопии.

Вижте кои са петте най-добри!

Lovecraft Country/„Страната на Лъвкрафт“

Това е една от най-дългоочакваните поредици на HBO,чиято премиера ще е у нас на 17 август, веднага след световната. Сериалът, зад който стоят Миша Грийн и Джордан Пийл, е базиран на едноименния роман от Мат Ръф от 2016-а. Историята е вдъхновена от творчеството на култовия автор и майстор на хорър жанра Хауърд Лъвкрафт. Сериалът проследява перипетиите на пътешествието, което предприема младият Атикус Блек, който търси изчезналия си баща и открива семейни тайни с помощта на приятелката си Летиша и чичо си Джордж. Епизодите си имат и своя епоха – 50-те години.

Пътуването на компанията ги изправя срещу всякакви ужаси –

от ченгета расисти до чудовища. Постепенно зрителят разбира, че има и по-страшни неща от свръхестествените явления. А именно предразсъдъците.

Hitmen

Препъвайки се в своята „кариера“ на убийци,

Фран и Джейми не са точно типичните килъри, които някой би наел,

за да му свършат мръсната работа. И това става ясно само като разбереш какъв им е офисът – мърляв ван. Всеки епизод проследява напъните на двете най-добри приятелки и бизнес партньори да довършат поръчката, която са приели, но това хич не е лесно, имайки предвид колко некомпетентни и какви каръци са нашите антигерои. Те попадат все в нови и нови необичайни приключения, всички изпълнени с неочаквани дилеми и странни птици.

Lucifer/„Луцифер“

Сезон пети на този възхитително абсурден свръхестествен сериал ще ни представи много, много лошия брат близнак на Луцифер, който също е изигран от главния герой Том Елис, но без готиния британски акцент.

Майкъл идва в Лос Анджелис, докато Луцифер си „виси там“ долу в Ада.

Злият брат се вклинява в живота на Клоуи, която страшно много страда по Луцифер, както и в живота на останалите негови бивши любови. Премиерата е на 21 август.

The Rain

Нов сезон на скандинавската антиутопия „Дъждът“. Сериалът проследява опитите на двамата главни герои да спасят света, който е вече почти унищожен от страшен вирус . Познато, нали? След като вирусът е заличил голяма част от населението на Скандинавия, Симоне и Размъс се разделят, за да спасят каквото е останало от човечеството. Вирусът може да бъде спрян, но на каква цена?

СПОЙЛЕР!!!!

В този трети, последен сериал на датската постапокалиптична поредица Размъс иска да зарази всеки оцелял човек с „бета-версия“ на вируса, който е превърнал него в свръхчовек, недосегаем за бактериите. Партньорката му обаче настоява, че може да бъде намерен лек. Дали ще успеят да оставят настрани своите различия, за да направят правилното нещо? И кое е правилното нещо всъщност? Премиерата е на 6 август, Нетфликс.

3%

Още един антиутопичен сериал. Явно напоследък са на мода. И отново по „Нетфликс“.

Войната е сякаш неизбежна в този четвърти и последен сезон на трилъра, с действие, развиващо се в близкото бъдеще в Бразилия.

Епизодите разказват за свят, разделен на две коренно противоположни общества.

Свят, в който младите хора се борят да станат част от елитна, богаташка група. Това обаче не е лесно. Всеки от „кандидатите“ има шанс да се пребори за своето място на райски остров, далеч от претъпканите гета. Все пак само една малка част от тях притежава нужните качества, за да се пребори и да стане част от привилегирования свят, и то след изключително тежък процес на подбор. Само три процента ще се справят, но на каква цена? Премиерата е на 14 август.

Какво научихме от Шелдън Купър

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *