Когато се чудиш какво да правиш през уикенда, обиколи България

30 природни забележителности у нас за оптимален weekend getaway

0 коментара Сподели:

Липсва ли ти пътуването? На нас особено. И понеже юли е за раница и колело, тръгваме на път по българските пътища, за да преоткрием красотата на нашето си.

Тази година от OMV приканват всички любители на приключенията да започнат своето пътешествие по пътищата на България, за да опознаят страната такава, каквато не са я виждали досега. Нещо повече –

пътешествениците могат да спечелят ваучери за гориво, докато го правят. 

За да им помогнат в тази задача, бензиностанциите лансират своята кампания „Заедно преоткриваме България на път“. Кампанията е придружена от специален албум за събиране на стикери с 30 природни забележителности в страната.

А ето и някои от националните природни забележителности, до които можеш да се докоснеш:

Стобските пирамиди – Гранд Каньон до село Стоб

Те са скални кули с височина до 12 метра, образувани от вековната ерозия на земната пръст. Специфичното при тях са каменните блокове отгоре, които изглеждат като шапки. Гледката, когато се качите, е направо спираща дъха. По-близо е от Гранд Каньон, а медните цветове на лятото присъстват в почвата по също толкова впечатляващ начин.

Караджов камък

Излязъл като от анимационен филм, обектът представлява естествен тесен улей между високи отвесни стени, в който е заклещен огромен камък.

Можем да го сравним само с кадри от Астерикс и Обеликс, но енергийната му мощ е много по-силна.

Бегликташ – нашият Стоунхендж

Само на 2 км от Приморско се намира скалното селище Бегликташ. Всеки камък има име и функция, запазени от времето на траките, обвити в малко тайнственост. Местността е изключително живописна и е едно от най-големите наследства от тракийско време.

Побитите камъни – пустинно усещане като в малка Сахара

Те са варовикови образувания на около 50 млн. години, за чийто произход има различни хипотези. В района на Побитите камъни има много кактуси, планински рози и други интересни растителни видове. Това е една от двете естествени пустини в Европа, така че

ако искаш да се пренесеш на пустинна разходка по нашите земи, можеш!

Албумът „Заедно преоткриваме България на път“, както и стикерите към него могат да бъдат открити във всяка от бензиностанциите на OMV в страната. Събраните средства от продажбата на албумите OMV България ще дари на благотворителна кауза в края на кампанията „Заедно преоткриваме България на път“. Получаваш безплатно комплект от 2 стикера за всеки 20 лева от покупката в ОМВ бензиностанциите на гориво и/или продукти от ресторанта и магазина. Всеки, който събере в своя албум всички 30 стикера на природни забележителности, може да регистрира кода от последната страница на албума на специално създадената за целта страница в сайта на OMV България и да участва за спечелването на 30 ваучера за гориво на обща стойност 500 лева всеки.

Започни пътешествие из някои от най-запомнящите се кътчета на България и преоткрий красотата ѝ. 

Не забравяй, докато приключенстваш лятно, да се погрижиш за кожата си.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *