10 най-лоши места, на които може да те хване бурята в София

Според разкази на потърпевши и очевидци

0 коментара Сподели:

Етюд-и-те на София, Unsplash

Бурята, която удари снощи София,беше поредното бедствие за 2020 – годината, която не спира да се бори за титлата „Най-гадна на всички времена“. Бурята мина и отмина по-бързо от тийнейджърски секс, но пораженията след нея бяха драстични, ужасяващи, в някои случаи даже фатални. Всеки приема своята лична история за най-трагична, но няколко локации се очертават като универсално лоши.

Ето къде не трябваше да се намираш, когато удари бурята:

ВИТОШКА

Улицата по традиция е ужасно място, когато вземе че се отвори небето и кофи с вода се заизсипват надолу. Основната пешеходна артерия на София, естествено, беше черешката на тортата, особено ако си по къса пола, секси панталонки или просто стрийт пърформър.

БАР НА ОТКРИТО

Фенси заведенията в София, както обикновено са най-високо във всички класации, даже тази. Странно нещо е животът – както си се подхилквате веселко с коктейлчета в ръка, изведнъж – бум – всички сте мокри като кокошки, с грим и прически от блек метъл видео.

НДК

Огромна празна площ с нула места за криене – няма по-голям кошмар в бурята. Да добавим към това течащите реки от кал, картечен обстрел от ледени парчета градушка и картинката става тотално апокалиптична. Говори се, че дори е имало гръмотевици.

БОРИСОВАТА

В разгара на бурята Борисовата градина е била като онази сцена от Jurassic Park, в която идва тиранозавърът – падат дървета, хвърчат капки, а хора и животни тичат, обезумели от паника. На кино е яко да гледаш такива неща, на живо – не точно.

КОЛАТА

На теория колата би трябвало да те предпази от един според прогнозите нищо и никакъв летен дъжд. На практика автомобилите се превърнаха в истински капан – заклещени в локви, с протекли уплътнения, упорито отказващи да запалят. Романтика нула. 

КВАРТАЛ С КОФТИ УЛИЦИ

Неписан закон на столицата е, че колкото са по-лоши улиците, толкова е по-гъзарски кварталът. Ако си горд жител на затворен комплекс, ново строителство в комуникативна зона или луксозна вила в полите на Витоша, честито – наигра се.

Тук говорим за 3 филма, които разглеждат свободата да пътуваш.

ПОДЛЕЗЪТ

Подлезите се пълнят, ако едва заръми, камо ли ако се изсипе природно бедствие с интензитет на тропическа буря. Най-лошото усещане в подлеза е чувството за невъзможност за бягство. Като във филмите за края на света, просто гледаш как нивото на водата се вдига и вдига, и вдига, и можеш само да се молиш на всички богове.

В МЕТРОТО

Метрото е подлезът на бианаболи –

не просто капан, а подземен трап с единствена опция за изкачване асансьори и ескалатори. Когато е ударил дъждът, няколко познати са били там – още не са излезли от шока, за да ни разкажат как е било. Гледали сме „Годзила“ – можем да си го представим.

ПОКРИВЪТ

Ако си решил да си спретнеш пикник на покрива, за да гледаш звездите с някой много специален човек, хммм, и по-добри идеи си имал. Сигурно е било романтично да гледате как реки заливат София. Романтично по един особен начин, стил финала на Fight Club– светът се разпада, а вие се държите за ръка.

МАЗЕТО

Сред милионите хора в София със сигурност някой си е казал: „Чакай да сляза до мазето за (нещо си)“. Добрата новина е, че най-вероятно е успял да си спаси покъщнината или поне колкото може да носи в ръце. Лошата – сигурно всичко друго е станало, както е модерният термин – дармадан. По неясни причини единственият квартал, пожален от това природно бедствие, е „Дружба“. Не им завиждайте обаче – те си имат други проблеми.

Пренасяме се към една по-слънчева дестинация.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *