Събития през седмицата в София: 06 – 12 юли

Мощно се връщаме в играта

0 коментара Сподели:

Тази седмица буквално искаме да се клонираме.

Програмата от събития изобилства от интересни случки, изложби, концерти и какво ли още не.

Обикаляме из софийските улички и се радваме на живота, който малко по малко отново започва да прилича на нормалната лятна вихрушка, която обичаме.

ПЛАНИНАРСКО И ПРИКЛЮЧЕНСКО КИНО В ПАРКА
Понеделник, от 20.30 часа, парк „Военна академия“

Духът на приключенията не ни напуска дори през понеделниците. Даваме му свобода, този път под звездите в парк „Военна академия“. Романтика и ентусиазъм ни посрещат с програмата на Вечер на планинарското и приключенско кино, която включва едни от най-добрите международни заглавия на тази тема. Отново ще бъдем в Мустанг, а за любителите на Непал и Хималаите организаторите са подготвили филм с невероятно затрогваща история.

ИЗЛОЖБА „ЖЕНА С 20 ИМЕНА“
Всеки ден, от 11 до 19 часа, Галерия „Оборище 5“

Не пропускай да посетиш изложбата „Жена с 20 имена“. В галерия „Оборище 5“ те очакват портретни фотографии на 20 жени, заснети на местата, където работят. Вдъхновяващите платна включват много познати лица като  Ирмена Чичикова, Надежда Нейнски, Мария Силвестър, Нина Николина, шеф Севда Димитрова и още вълшебни дами с разнообразни професии – инженер в атомен блок, животновъд, дерматолог, преводач и други.

MONDAY MARKET AT ROLLING DOGS URBAN GARDEN
Понеделник, 16 часа, Rolling Dogs

Понеделнишки задължително се отбиваме в любимия двор на Rolling Dogs. Там ще разгърнем любопитни погледи из Monday Market-a, който ще премахне тежкото клеймо от лицето на първия ден от седмицата. Селекция от български дизайнери и творци е само една от прекрасните причини да превърнем понеделник вечер в приказна – хапвайки навън, намирайки нещо за душата из поп-ъп селекцията на любимите приятели от Rolling Dogs.

ПАРАЗИТ | PARASITE > #24SOFIAIFF SUMMER
Вторник, 21.30 часа, Кинодвор G8

Вторник вечер се запътваме към Кинодвор G8. Гледай абсолютния и неустоим „Паразит“ на корейския режисьор Понг Чун-Хо. Това е заглавието, което обра четири награди ОСКАР през 2020 и стана най-успешният филм, както и най-успешният международен филм в историята на наградите със своите шест номинации и четири спечелени. Категориите, в които спечели, са Най-добър филм, Най-добър режисьор, Най-добър международен филм и Най-добър оригинален сценарий. Задължително заглавие за гледане и чудесна идея за вторник вечер.

ТИХА СРЯДА VOL.6
Сряда, 19.15 часа, TABA Record Store

Влизаме тихичко в юли, за да притворим очи и да послушаме музика. Точно така се усеща една „Тиха сряда“ – като време, в което слушаме и мълчим на спокойствие, отделяйки нужното внимание на всеки звук. Защото изкуството да слушаш музика се намира някъде там – между изкуството да мълчиш и изкуството да се наслаждаваш на чутото. Местата и този път са ограничени до 8, така че ти препоръчваме да резервираш своето на страницата на събитието във Фейсбук.

CINEMA UNDER THE STARS – СТАДИОНРАКОВСКИ
От четвъртък до неделя, 20 часа, стадион „Раковски“

И този уикенд, още от четвъртък, магията на киното завладява София. Този път на стадион „Раковски“ те очакват заглавията „Студено отмъщение“ (Cold Pursuit), „Анна“ (Anna), „Вади ножовете“ (Knives Out) и „Напред“ (Onward). Това лято Cinema Under the Stars кани теб и твоите близки, приятели и колеги на серия от вълшебни киновечери под необятния простор на нощното небе. В приятната компания на звездите, луната и майсторите от Food Court. Не забравяй, че всяка юлска седмица на стадион „Раковски“ ще имаш възможността да се насладиш на любимите си актьори и международни филмови ленти, вкусна храна, вълнуващи коктейли и много изненади в една незабравима обстановка.

ЛЯТНА СРЕЩА С ДЕДИ ЙОЖИ
Четвъртък, 19 часа, кино „Кабана“

Четвъртък вечер посвещаваме на любимата ни лятна градска локация – кино „Кабана“. Там ни очаква компанията на Михаил Йосифов – музикален директор/тромпет, Велислав Стоянов – тромбон, Димитър Льолев – саксофон, Милен Кукошаров – кийборд, Даниеле Феббо – контрабас, и Борислав Петров – ударни. Късче от магията на Йосиф Цанков, аранжирана умело от Михаил Йосифов.

QUARTAL FOOD PARK GRAND OPENING
От петък до неделя, 18 часа, Quartal

Quartal: food паркът на София отваря официално врати в три последователни дни – 10, 11 и 12 юли. Първият Food Park в столицата отваря официално врати през юли, когато освен на вкусната храна ще се насладиш и на серия от музикални събития. Сред тях са DJ партита и живи изпълнения на Desislava Andonova, Milenita, Victoria Georgieva, Elena Vselena Sirakova и други. Quartal се намира на бул. „Черни връх“ 69 (и ул. „Арарат“), близо до метростанция „Витоша“ и мол „Парадайс“, а достъпът е абсолютно безплатен. Нямаме търпение да се видим там.

TROPIQUE DISCOTHEQUE AT MOZEI
Събота, 17 часа, MOZEI

Чудните домакини на MOZEI имат прекрасни новини, които засягат плановете ти за съботната вечер. Имат удоволствието да ни поканят на тропическо соаре, в което ще се насладим на пъстра диско атмосфера от любимите ни Аnna и Julieta Intergalactica. Събитието ще започне в 18.00 ч., а организаторите обещават да ни изненадат и с коктейл, създаден специално за случая. Ще се видим там!

60 причини да обичаш юли.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *